Як вибрати солодку диню / фото ua.depositphotos.com

Соковита, солодка і ароматна диня - найкращий десерт в спекотний літній день. Цей корисний фрукт відмінно втамовує голод і містить багато вітамінів. УНІАН назвав 5 ознак, які вказують на стиглість і свіжість фрукта, а також розповів, які дині не варто купувати.

Раніше УНІАН зібрав смачні рецепти з динею. І це не тільки десерти!

Огляньте кірку дині

У стиглої і свіжої дині не повинно бути тріщин, порізів і плям на кірці. Якщо кірка пошкоджена, то в дині можуть завестися небезпечні бактерії. Якщо є зелені плями - диня недозріла, а якщо коричневі - фрукт переспілий. 

Відео дня

Натисніть на диню

При натисканні стигла диня не повинна бути занадто жорсткою або дуже м'якою. Стиглий плід злегка пружинить після натискання, а при стукоті видає глухий стукіт. Шкірка в ньому насилу проколюється нігтем, а м'якоть досить тверда.

Принюхайтеся до аромату

Солодка і стигла диня повинна мати приємний медовий аромат. При чому запах повинен відчуватися навіть якщо плід цілий. Якщо ж фрукт пахне зеленню або взагалі не має запаху, то він, швидше за все, недостиглий і несолодкий.

Зважте диню

Порівняйте дині між собою за вагою і купуйте важчу. Спіла і соковита диня буде важкою.

Подивіться на хвостик

Вибирайте дині, у яких хвостик повністю сухий. Це означає, що диня досить дозріла і має солодкий смак.

Які дині не можна купувати

  • Не беріть дині, якщо вони лежать недалеко від проїжджої частини. Дині, як губка, вбирають пил і токсини з дороги.
  • Якщо запах занадто солодкий і "важкий" - диня переспіла.
  • Не варто купувати диню, якщо вона видає водянистий звук при поплескуванні. Такий фрукт, швидше за все, зелений і несмачний.
  • Якщо купуєте не цілу, а нарізану диню - вона обов'язково повинна зберігатися в холодильнику. Не купуйте нарізану диню, якщо вона зберігається при кімнатній температурі - вона псується за лічені години.

Вас також можуть зацікавити новини: