Як відкрити мікрохвильовку / depositphotos.com

Не буває нічого вічного - будь-який механізм виходить з ладу, в тому числі, мікрохвильова піч. Неприємна ситуація - розігрівати їжу і раптом виявити, що дверцята не відкриваються. УНІАН розповість, як відкрити мікрохвильовку, якщо зламалася кнопка.

Раніше ми говорили про те, що робити, якщо пральна машинка не відкривається.

Як відкрити заблоковану мікрохвильовку - причини і рішення

Майстри по ремонту мікрохвильових печей називають всього п'ять причин, за якими дверцята мікрохвильовки може не відкриватися. Залежно від ситуації діяти потрібно по-різному, але чого точно не слід робити - це тягнути дверцята на себе щосили. Так ви тільки зламаєте механізм і нічого не досягнете.

Відео дня

Зламана ручка

Перша причина - ручка на дверцятах або кнопка відкривання несправна, але таймер і механізм відкривання працюють. В такому випадку ви можете або зручно зафіксувати ручку, або несильно потягнути за саму раму дверцят. Якщо з дверцятами все нормально, але вони все одно не відкриваються, значить, з ладу вийшов механізм блокування. В такому випадку вам доведеться відключати мікрохвильовку від мережі і звертатися в сервісний центр.

Зламані засувки

У кожної мікрохвильовки на дверцятах є засувки, які чіпляються за штоки замків, коли двері печі закриваються. Після закінчення роботи пристрою, при відкриванні дверцят, засувки відчіплюються.

Визначити таку поломку нескладно - потрібно легенько потягнути двері на себе. Якщо у вас з'явиться відчуття, як ніби двері зсередини щось тримає, то потрібно відключити мікрохвильовку від мережі і перевірити засувки і замки. Можливо, в отвори забилося сміття, але якщо ні, то доведеться купити і поставити нові засувки.

Зламані пружини

На дверцятах мікрохвильовки є пружина, яка працює, коли ви відкриваєте і закриваєте техніку. Згодом пружина зношується, особливо в механічних моделях, тому тут рішення проблеми тільки одне - замінити її на нову самостійно або за допомогою фахівця.

Зламана кнопка

Кнопки на мікрохвильовках бувають сенсорними і пружинними і так само, як і дверцята, кожен раз беруть участь в роботі пристрою. Визначити поломку легко - натисніть на кнопку (якщо вона пружинна) і подивіться, що буде. Зламана кнопка реагує на натискання інакше - "западає", не видає ніяких характерних клацань або, навпаки, видає, хоча не повинна. З сенсорною кнопкою все простіше - вона або буде реагувати на натискання, або ні.

В такому випадку вам потрібно відключити мікрохвильовку від мережі, поставити її на рівну поверхню і лінійкою підчепити дверцята так, щоб відкрити засувки. Після перевірки всіх механізмів самостійно замінити їх або віднести побутову техніку в ремонт.

Вас також можуть зацікавити новини: