
Де краще зберігати хліб, щоб він не запліснявів? Одні радять використовувати для цього хлібницю, при чому винятково дерев'яну, інші кладуть хлібобулочні вироби в холодильник. Але й це допомагає ненадовго. Утім, є спосіб, як значно подовжити термін зберігання продукту - аж до кількох місяців.
Як довше зберігати хліб - простий лайфхак
Пакети, герметичні контейнери, хлібниця та холодильник - це найвідоміші способи зберігання хліба. Останній варіант дає змогу подовжити свіжість продукту, особливо в спекотну погоду, але й там хліб починає пліснявіти через 3-5 днів.
Втім, термін його зберігання можна збільшити - для цього хліб загортають у пакет або фольгу (можна залишити в магазинній упаковці) і кладуть у морозилку, де він може лежати місяцями. Так само можна зберігати здобу і випічку, наприклад, бісквіти, але останні попередньо потрібно щільно загорнути в кілька шарів харчової плівки.
Розморожувати хліб найкраще за кімнатної температури. Якщо потрібно розморозити дуже швидко, то можна скористатися духовкою, але для здоби та бісквітів цей варіант краще не використовувати.