Як пом'якшити білизну-корисні поради / фото ua.depositphotos.com

Гарна постільна білизна здатна істотно підвищити якість сну людини. Погодьтеся, колюча постільна білизна не схиляє до солодких сновидінь. УНІАН, зібрав для вас не тільки види самих м'яких тканин, але і лайфхаки, як зробити м'якою постільну білизну, яке вже у вас є.

Раніше ми говорили про те, що робити, якщо білизна збивається в підковдру постійно.

Яка сама м'яка постільна білизна - види тканин

Давайте розберемося в типах постільної білизни і її градації за рівнем м'якості. Ось рейтинг тканин від найм'якших до більш жорстких:

Відео дня
  • перкаль;
  • жаккард;
  • сатин;
  • льон;
  • поплін;
  • бязь.

Почнемо відразу з останнього виду, оскільки бязь - найпоширеніша тканина. Її обирають за довговічність, міцність і здатність довго зберігати яскравість малюнка. Однак саме ці її якості не дозволяють їй входити в топ самих м'яких.

Як пом'якшити бязь в домашніх умовах - варіанти

Найпростішим рішенням цієї проблеми можуть стати вже готові пом'якшувачі тканини і кондиціонери для білизни. Однак, якщо ви любите експерименти і народні методи, то наступні лайфхаки для вас:

  • перед початком прання помістіть в барабан півсклянки соди. Вона посилить порошок і спрацює як пом'якшувач;
  • налийте в відсік для полоскання 125 мл 9% оцет. Він не тільки пом'якшить полотно, але і видалить з нього сторонні запахи.

Важливо: не використовуйте соду і оцет одночасно з відбілювачами. Це може зіпсувати постільну білизну. Крім цього краще вибирати нижній поріг температури і віджиму, щоб менше травмувати тканину.

Постільна білизна колеться: що робити з проблемою

При бажанні можна зробити домашній кондиціонер. Його можна використовувати як окремо, так і разом з магазинним. Для цього змішайте склянку соди зі склянкою води. Потім потрібно додати 6 склянок оцту, перемішати і через деякий час влити ще стільки ж. Щоб надати розчину приємний аромат, можна додати 20-25 крапель улюбленого ефірного масла. Зберігати засіб краще в герметичній ємності.

Якщо після прання білизна все одно колеться, то можна її відпарити. Зараз навіть найдешевші праски володіють цією функцією. Для посилення ефекту можна також злегка підсолити воду.

Вас також можуть зацікавити новини: