Які дрова вибрати для опалення - рекомендації / фото REUTERS

Дрова для печі і для опалення житлових та нежитлових приміщень потрібно вибирати ретельно, тому що не всі породи дерев підходять для подібного використання. Поради та рекомендації про те, чим краще топити піч, котел, буржуйку і баню зібрали в матеріалі.

Раніше ми говорили про те, як зігрітися без опалення і електрики.

Які дрова краще для пічного опалення - поради

Найкращим паливом для печі вважаються сухі дрова дерев переважно листяних порід. Тому найбільше для печі підходять дрова з дуба, берези, ясена, акації або тополі. Ці дрова повинні бути сухими, а також зберігатися близько року в провітрюваному і несирому приміщенні. Також для печей підходять дрова з плодових дерев. Яблуня, груша і абрикоса мають щільну внутрішню структуру, при цьому горять багато часу і виділяють досить тепла.

Відео дня

Відповідь на питання, яким деревом не можна топити піч, полягає в тому, як багато тепла дають дрова при спалюванні, а також наскільки сильно вони засмічують димохід.

Важливо пам'ятати, якими дровами не можна топити піч: не можна брати для спалювання недавно спиляні дерева. Такі дрова будуть дуже погано горіти і давати багато диму, через велику їх вологість. Також від них не можна отримати багато тепла, і навіть запалити їх буде дуже проблематично, для цього потрібно використовувати спеціальні засоби.

Відповідно, щоб напевно знати, якими дровами краще топити котел, які дрова кращі для буржуйки і якими дровами краще топити баню потрібно в першу чергу орієнтуватися на вище зазначені поради.

Які найтепліші дрова - рекомендації по вибору дерева

Щоб краще вибрати дрова для максимально якісного і хорошого обігріву приміщень треба знати, які породи дерев виділяють найбільше тепла при згорянні в печі або котлі. Які дрова дають більше тепла зазначено в таблиці:

Які дрова погані - чим краще не топити

Дрова з хвойних порід дерев (сосни, ялини, кедра) мають безліч істотних недоліків: вони швидко згоряють, у них невисока теплотворність, а також вони містять дуже багато смоли. Такі дрова іскряться під час спалювання в печі, виділяють неприємний характерний запах і сильно димлять.

Не всі дрова підходять для опалення / фото УНІАН

Треба також знати, які дрова забивають димохід. Березові дрова мають величезний мінус: у складі деревини багато дьогтю, який при спалюванні дуже сильно коптить. Ця сажа згодом осідає на стінах димоходу і засмічує його протягом декількох місяців.

Також дрова з дерев типу тополі не дуже підходять для опалення через великий рівень витрати: вони швидко згоряють, при цьому виділяючи мало тепла і сильно іскряться.

Раніше ми писали, як отримати дрова в Україні безкоштовно, детально пояснивши, кому призначені безкоштовні дрова і як зробити так, щоб їх привезли вам додому.

Вас також можуть зацікавити новини: