Влад Росс / фото УНІАН

"Ноги" практично всіх фінансових криз зазвичай росли з США. І завжди такі кризи трапляються в роки низької активності Сонця. Зараз ми якраз наближаємося до такого періоду.

Про це в коментарі Главреду розповів астролог Влад Росс.

"Пік зниження сонячної активності припаде на кінець 2019 і початок 2020 років. Цикл сонячної активності становить 11 років. Якраз 11 років тому, в 2008 році, вибухнула остання масштабна світова фінансова криза. Процес тоді почався 6 жовтня, коли був ретроградний Меркурій, а багато планет – у Терезах і Скорпіоні", - заявив Росс.

Відео дня

Читайте такожНа Терези чекає кар'єра єрне зростання, а на Скорпіонів - прибуток: гороскоп на тиждень

Астролог нагадав, що до цього "чорний понеділок" був 19 жовтня 1987 року.

"Як тільки Меркурій став ретроградним, обвалилися ринки цінних паперів. І це теж був період низької сонячної активності. 1997-1998 роки також були періодом низької сонячної активності, і тоді стався обвал східних ринків. Основний удар припав на Індонезію, В'єтнам, Таїланд, Гонконг і т. д.", - пояснив експерт.

"Вона вже пішла на спад, але найменшою стане в наступному році. Це говорить про те, що на нас неминуче чекає нова фінансова криза. Зазвичай криза починається, коли планети входять в знак Скорпіона – знак руйнування, а Меркурій 31 жовтня стає ретроградним (Меркурій завжди символізує фінанси). Тому, за моїми прогнозами, на нас чекає або "чорний понеділок", або "чорний вівторок" 4 або 5 листопада. Саме в ці дні можуть обвалитися ринки цінних паперів", - передбачив він.

Однак, згідно з прогнозом Росса, цього разу криза меншою мірою торкнеться США.

"Взагалі, Америку кризи стрясають раз у 22 роки. За моїми прогнозами, глибока криза струсне Штати в 2030-і роки. В результаті цієї кризи США можуть впасти як головна фінансова система, а долар може знеціниться. Також складна ситуація виникає кожні 20 років на сході. Сатурн і Плутон саме в листопаді цього року з'єднуються в знаку Козерога, який пов'язаний з Китаєм. Виходячи з цього, можна прогнозувати, що в цей час відбудеться обвал ринків на сході, насамперед у Китаї. Так, санкції США проти Китаю можуть обвалити всю світову економіку, і хвиля нової фінансової кризи почнеться саме в Китаї і пошириться на весь світ. Сатурн – символ заморозки, стагнації, Плутон – символ світової ситуації", - зазначив експерт.

"Обваляться багато валют. Небезпека буде і для України, зокрема, істотно знизиться експорт сталі. Загалом, або в листопаді цього року, або в березні 2020 року вибухне нова фінансова криза, який розпочнеться з Китаю. Обвал ринку в Китаї може відбутися в другій половині лютого і березні, коли Меркурій почне свій ретроградний рух. Тому  світова фінансова катастрофа невідворотна", - резюмував він.