Якщо для вас таємниця те, як кішка вибирає, з ким спати, ми для вас її розкриємо / фото pixabay.com

Чи не кожен люблячий господар помічає, що іноді кішка спить на подушці біля голови, і його цікавить, чому вона робить саме так. Тварини з кількох причин можуть переміститися ближче до людини, а іноді просто нахабно на неї влягтися.

Є і "темні" прикмети щодо того, де саме розташувалася кішка. Але, все по черзі. Спочатку розберемося, за якими критеріями хвостаті нахаби вибирають собі місце для "відлежання боків".

Чому кішка весь час лягає на мене - причини і прикмети

Ось з яких причин хвостатий улюбленець може спати з вами:

Відео дня
  • тварини намагаються знайти найтепліше місце і можуть вважати господаря своїм "обігрівачем";
  • коли настає ніч, вашому улюбленцю теж може бути моторошно і страшно. Ось чому іноді кішка спить поруч з головою - там і дуже тепло, і, звичайно ж, точно безпечно;
  • котам потрібно дуже багато спати, молодим тваринам на це необхідно витрачати до 15 годин, а кошенятам і літнім ще більше, тому вибір місця для сну може бути продиктований виключно одним показником - це зручність;
  • якщо кіт постійно з вами спить, таким чином він може проявляти до вас свою любов;
  • кіт здатен вилазити в прямому сенсі на голову - і після цього не варто обурюватися. Вважайте, що тварина зробила вам таким чином комплімент - значить, їй подобається, як пахне ваша шкіра чи волосся;
  • іноді кішка спить в ногах - прикмета свідчить, що таким чином тварина позбавляє вас негативу, який скупчився;
  • є ще одна прикмета - якщо тварина вляглася на якусь частину тіла, то там у людини "хворе місце".

Чому кішки сплять в ногах, біля обличчя і на інших частинах тіла "своєї людини", ми розібралися. Тепер потрібно розібратися, а чи варто заохочувати таку поведінку вихованця. Виявляється, якщо тварина буде спати біля вас, ви можете зіткнутися з цілою низкою проблем.

Чому не можна спати з кішкою - запам'ятайте на все життя

Коти постійно наступають лапами на наповнювач лотка, в якому багато бактерій, і можуть бути яйця гельмінтів. Потім всі ці "подарунки" тварина може принести вам у ліжко.

Будь-який кіт є "розповсюджувачем" шерсті, від неї навіть у людини без алергії можуть з'явитися неприємні симптоми, наприклад, чхання.

Лише ці кілька негативних наслідків того, що кіт спить з вами, можуть змусити переглянути свій погляд на взаємини з твариною. Головне - не проганяйте потім кота різко.

Привчайте його до нового місця для сну поступово. Можна навіть вдатися до хитрощів - спочатку погратися з твариною перед сном, потім покласти на нове місце і погодувати чимось смачним.

Раніше УНІАН пояснив, чому коти бігають ночами й кричать.

Вас також можуть зацікавити новини: