Чи можна вбивати павуків / depositphotos.com

Павуки, які живуть в Україні, досить нешкідливі - тільки в південних регіонах країни і тільки влітку можна зустріти дійсно небезпечний вид. Всі інші представники членистоногих спокійно живуть поруч з людьми і ніякої шкоди не завдають. Хоча, арахнофобія (боязнь павуків) - досить поширене психічне захворювання, з яким живеться несолодко.

Раніше ми говорили про те, що робити, якщо завелися мошки в квітах, а сьогодні розповімо, чому не можна вбивати павуків, що живуть в квартирах і будинках.

Чи можна вбивати павуків в будинку насправді

По-перше, з точки зору здорового глузду, варто звернутися до біології. Павуки - це комахи, які є ланками в харчовому ланцюжку. Вони харчуються комарами, мурахами, мокрицями, мошками та іншими дрібними істотами. Тому, якщо у вас в будинку живе павук, будьте впевнені - шкідливих комах там буде мінімум або не виявиться взагалі.

Відео дня

По-друге, якщо розглядати питання з боку езотерики, то павуки здавна були символами удачі і мудрості. Сам по собі павук - це, буквально, священний грааль мудрості і довголіття, а павутина, яку він плете - захист від бід і напастей. Тобто, якщо у вашому будинку висить павутина - вся негативна енергетика ззовні стикається з мережами і застряє в них.

Чому павуків не можна вбивати віруючим

Цікаво, але існує така легенда - Марія і Йосип разом з немовлям Ісусом ховалися від солдатів царя Ірода, який віддав наказ про вбивство всіх дітей в поселенні. Подружжя сховалося під кущем, який павуки огорнули павутиною - саме завдяки цьому хитрому вчинку кати не помітили батьків Месії, а ті, в свою чергу, уникли смерті.

Вважається, що якщо віруючий християнин вб'є павука, то накличе на себе страшний гріх, який доведеться відмолювати до кінця життя. Загибель павука від рук православної людини назавжди відштовхує від неї удачу, благополуччя і особисте щастя, а також ставить на ньому друк злиднів, хвороб і вічного горя. Особливо небезпечним вважається вбити маленького павука - так, згідно з прикметами, ви ризикуєте "притягнути" до своєї дитини нещастя. Так що, якщо ви не бажаєте жити з павуками в одному приміщенні, не вбивайте їх, а просто випускайте на вулицю.

Вас також можуть зацікавити новини: