Спальня по феншую - поради / фото ua.depositphotos.com

Стародавнє китайське вчення фен-шуй розповідає нам про потоки негативної і позитивної енергії, яка впливає на здоров'я і долю людини. Найважливішим енергетичним центром в будинку є спальна кімната. Щоб залучити щастя і добробут в ваш будинок, потрібно знати основні правила фен-шуй спальні. Вони визначають яким повинен бути дизайн і інтер'єр кімнати, щоб в ній завжди була присутня позитивна енергія Ци.

Як вибрати розташування спальні по фен-шуй?

Сторона будинку, на якій розташована спальня, впливає на енергетику кімнати і долю мешканців. Якщо ви займаєтеся плануванням квартири, вам варто знати на що впливає вибір сторони світу для спальні по феншую.

  • Північна сторона: потужна любовна енергетика, сексуальна пристрасть, глибокий сон.
  • Захід: налагодження відносин, позбавлення від конфліктів.
  • Північний захід: вірний і міцний шлюб, духовна єдність.
  • Схід: приплив сил і енергії.
  • Південь: найкращий напрямок для молодої пари.
  • Південний схід: фінансова стабільність, успіх у бізнесі.

Кольори для спальні феншуй

Світлі і м'які кольори в спальні сприяють умиротворення і міцному сну. Таку енергетику в спальню приносять бежеві, персикові, світло-рожеві і світло-блакитні кольори: вони подарують вам довгий спокійний сон і хороший відпочинок. Меблі та постільна білизна повинні бути однотонними.

Відео дня

Читайте такожНазвано дві найміцніші пари знаків Зодіаку

Яскраві кольори бадьорять людину, дарують їй сили для продуктивної роботи. Якщо ви відчуваєте себе втомленим, вам не вистачає енергії на здійснення своїх планів - додайте в спальню яскравих і темних кольорів: жовтий, помаранчевий, бордовий, рожевий, синій, смарагдовий. Вам підійдуть візерунки на стінах і постільна білизна з малюнками. Від червоного кольору в спальні краще відмовитися назовсім.

Як вибрати ліжко по фен-шуй?

Дуже важливо вибрати правильне розташування ліжка в спальні. Якщо спати головою до вікна, баланс енергії в кімнаті порушиться, і ваш сон буде неспокійним. Положення ліжка в кутку або впритул до стіни також не дуже добре впливає на самопочуття. Краще положення ліжка - посередині кімнати, узголів'ям до стіни. Спати ногами до дверей не рекомендується, тому що всі потоки енергії з інших кімнат будуть проходити через вас. Двері повинні бути в кутку протилежної від ліжка стіни, або збоку від ліжка.

Інтер'єр спальні по феншуй / фото ua.depositphotos.com

Узголів'я ліжка вибирайте дерев'яне, з закругленими краями. Не спіть на металевому ліжку - метал викликає дисбаланс в гармонії. Якщо в ліжку є полиці - не зберігайте там нічого крім спальної білизни. Дверцята і полки всіх тумб і шаф в спальні повинні бути щільно закритими. Завжди замикайте двері в спальню, а вікна на ніч завішуйте непрозорою шторою.

Інтер'єр і декор спальні

Спальня по феншую категорично не повинна мати великих дзеркал, в яких відображається ліжко. Згідно з китайським вченням, дзеркало забирає енергію сплячої людини. Допускається тримати в ящику косметичне дзеркальце.

Фен-шуй радить залишити в спальні тільки найнеобхідніші речі. Всі речі, якими ви не користуєтеся, краще винести в інші кімнати.

Читайте такожНазвано три найбільш нещасні знаки Зодіаку

Хорошими прикрасами для спальні вважаються ароматичні свічки, картини травоїдних тварин, натюрморти, статуетки ангелів. Не тримайте в спальній кімнаті рослини, акваріуми і клітини з тваринами. Не зберігайте тут гаманці, заначки, скарбнички – це не найкраще місце для зберігання фінансів. Приберіть фотографії та газети з поганими новинами – вони мають проблемну енергетику. Книжкова полиця має дуже активну енергію, вона буде заважати вашому сну.

Феншуй в спальні радить прибрати з кімнати всю техніку і електроприлади. Не тримайте телевізор і комп'ютер в спальні – вони заважають здоровому сну. Якщо в кімнаті є техніка - відключайте її на ніч з розетки.