Для частини школярів в Україні перший дзвоник пролунав 2 вересня / фото УНІАН

В Україні традиційно відзначають День знань. Враховуючи те, що 1 вересня 2019-го припало на неділю, у школах самостійно визначалися, коли їм проводити святкову лінійку. Саме тому багато українських школярів свій перший дзвоник цьогоріч почули сьогодні, 2 вересня.

Як зазначається в сюжеті ТСН, у новому навчальному році на учнів чекає досить багато новацій. Серед них – відсутність шкільної форми та дощок пошани. Крім того, віднині оцінки будуть відомі лише учням та їхнім батькам, а у старшокласників з’явиться додатковий урок – фінансова грамотність.

У Міністерстві освіти сподіваються, що такі нововведення допоможуть дітям навчатися залюбки.

Новопризначена міністр освіти та науки Ганна Новосад у своєму відеозверненні з нагоди початку навчального року зазначила, що в Україні вже є садочки та школи, які дають високу якість освіти та виховують щасливих та успішних дітей. Більш того, вона переконана, що виховати таких дітей можуть лише успішні, професійні та вмотивовані вчителі.

«А тому наше завдання зробити так, аби кожна українська дитина мала доступ саме до таких шкіл і саме до таких педагогів», –  зауважила вона.

Привітання з Днем знань у віршах

Нехай у школі лине срібний дзвін,

Про новий рік навчальний сповіщає.

Переплелись і сум, і радість в нім,

Він, наче птах, у небеса злітає!

***

Навчатись на відмінно

Бажаєм вам віднині.

Батькам своїм на радість,

На славу Україні!

***

Осені день перший, самий ранній —

Перші з дерев кружляють листи…

Знають цей день всі як День знань:

Знову до школи збираєшся ти!

***

Привітання з Днем знань / hp-rada.gov.ua

Перший раз у перший клас!

Це ж таке є свято!

Добрим учнем в школі будь,

Друзів май багато.

Вчителів завжди шануй,

Вчи буквар сумлінно!

Нехай тішаться батьки

За твої «відмінно»!

***

Вот и лето пролетело,

Вновь сентябрь наступил.

И торжественно День знаний

Отмечает целый мир.

Пожелаем вам, ребята,

Лишь пятерок в дневнике,

Сил, здоровья и удачи,

Нужных знаний в голове!

Привітання з Днем знань у прозі

Радісний осінній день, наповнений посмішками та квітами, свято для всіх дітей. Вітаю з днем знань, з новим навчальним роком! Нехай цей рік принесе безліч нових відкриттів. Нехай кожен день буде яскравим, незабутнім, плідним і наповниться тільки позитивними результатами, новим досвідом та відмінним настроєм.

***

Привітання з Днем знань / tetiivmiskrada.gov.ua

Ось і настав цей день. День знань і старту нового навчального року. Хочеться побажати, щоб цей день не був причиною печалі, а запам'ятався довгоочікуваними веселими зустрічами, завзятим і дзвінким сміхом, новими цікавими знайомствами і пробудженням спраги до знань. Щоб сил і терпіння вистачило на весь прийдешній рік! Високих позначок, легких контрольних, цікавих уроків і вірних друзів, з якими все, що було вже сказано, легко здійсниться!

***

Немає у світі нічого прекраснішого, ніж пізнавати нове, вчитися, читати і запам'ятовувати на все життя мудрі рядки! Вітаю вас з Днем знань, з днем мудрості і старанності! Нехай у вашому житті буде можливість вчитися і набувати знання не тільки в шкільні роки, але і в майбутньому, протягом усього життя! Знання робить людину сильнішою, мудрішою, добрішою, допомагають відкривати нові істини, робити наукові відкриття та пізнавати таємниці природи. Нехай ніколи ваш розум не відмовляється від нових знань, але завжди прагне до пізнання і мудрості!

***

Привітання з Днем знань / kinderlibrary

Шкільні роки... Мабуть, це найкращий час в житті будь-якої людини. З кожним роком ми поповнюємо свій багаж знань, який потім несемо через усе своє життя. У школі ми зустрічаємо першу любов, кращих друзів і подруг, вперше в житті приймаємо важливі рішення. Дуже хочу, щоб ці роки запам'яталися тобі як найпрекрасніша пора твого дитинства. Бажаю тобі знайти тут свій шлях у житті, а також людей, які будуть твоїми супутниками в ньому!

***

Вітаю з Днем знань! Бажаю величезного бажання вчитися і пізнавати. Легкості в новому навчальному році. Дружної атмосфери, цікавих подій, чудових відміток і постійного прагнення бути краще, ніж учора. Успіхів, здоров'я, терпимості і чудових результатів!

Привітання вчителів із початком навчального року

Перша вчителько,

Уклін наш вам до землі,

Хай прекрасні будуть дні,

Хай минуть вас злі,

На важкій шкільний ви ниві

Кожен день в труді,

Будьте завжди ви щасливі,

В радості живіть!

***

Привітання з Днем знань / vtemu.by

Пусть этот новый год учебный

Несет вам добрые деньки,

Уроки будут интересны,

Пусть не шалят ученики,

Пусть не обидит вас зарплата,

Начальство вам воздаст почет.

Пусть больше счастья, чем когда-то,

Вам год учебный принесет!

***

С днем знаний всех учителей!

Нет на земле людей мудрей.

Хотим, чтоб не угас ваш пыл

И радость каждый день дарил.

Пускай глаза блестят всегда

И не болейте никогда.

***

Привітання з Днем знань / tetiivmiskrada.gov.ua

Это праздник ваш законный,

Вы несете людям свет,

На любой вопрос мудреный

Подготовите ответ.

Принимайте поздравленья

В столь торжественный момент,

Пусть удача и везенье

Будут с вами много лет!

***

З Днем знань! Ми бажаємо вам терпіння, оптимізму, щоб ви вірили в безмежні можливості навіть «трієчників», гарного настрою і нехай його не зіпсують навіть «двійки». Бажаємо вам такого насиченого життя, щоб вам ніколи було викликати в школу батьків. Бажаємо вам міцного здоров'я, зразкових і відповідальних учнів, дружного колективу!