Сьогодні відзначають День бабака / УНІАН

Яке свято 2 лютого 2020

У світі відзначається Всесвітній день гавайської гітари, Всесвітній день водно-болотних угідь і День обізнаності про ревматоїдний артрит.

Читайте такожДень бабака-2020: коли відзначають, історія та традиції

У США святкують - День бабака, День картопляних кульок і День небесних страв, у Франції - Млинцевий день, у Британії - День пудингу, в Уельсі - Фестиваль свічок, в Естонії – День свічок і День укладення Тартуського договору, в Азербайджані - День молоді, у Таїланді - День винахідника, в Ірані - День космічних технологій, на Філіппінах - День Конституції, в Іспанії - День Богоматері з Канделарія, в Японії - День хвостиків.

Відео дня

Пам'ятні дати 2 лютого, річниці та події

У 1421 році при імператорі Чжу Ді, під час святкування китайського нового року, урочисто було завершено будівництво Забороненого міста в Пекіні.

В цей день була заснована столиця Аргентини / Фото uk.wikipedia.org

У 1536 році іспанський конкістадор Педро де Мендоса заснував на західному березі Ла-Плати місто Буенос-Айрес - згодом столицю Аргентини.

В 1886 році в США вперше офіційно святкували День бабака.

У 1892 році американець Вільям Пейнтер з Балтімора (штат Меріленд) отримав патент на кроненкорок для щільного, герметичного закриття пляшок.

У 1924 році під час Зимових Олімпійських ігор у Шамоні була заснована Міжнародна федерація лижного спорту.

У 1935 році Леонард Кілер - співробітник лабораторії наукових методів розкриття злочинів при Північно-західному Університеті - протестував перший поліграф.

У 2009 році в Зімбабве відбулася деномінація за курсом 1 000 000 000 000 до 1.

Який сьогодні церковне свято

Православна церква 2 лютого вшановує пам'ять святого Євфимія Великого. Він втішав скривджених від всіляких бід, виганяв бісів і зцілював людей від хвороб. За переказами, Євтимій володів даром пророцтва, вгадував людські думки і закликав на землю дощ. За прикметами, у цей день, якщо до вас прийшли гості, то обов'язково запросіть їх в будинок і почастуєте чим-небудь смачним. Тоді весь рік у домі буде достаток. Ще в цей день потрібно виносити з хати сміття і битий посуд, що до щастя. Сни в ніч з 1 на 2 лютого вважаються віщими.

Що сьогодні не можна робити

В цей день не можна піднімати з землі дрібні монети, інакше три роки жити в злиднях / фото УНІАН

В цей день не можна піднімати з землі дрібні монети, інакше три роки жити в злиднях. Щоб уникнути сліз в майбутньому, намагайтеся не співати після заходу сонця. Не перебирайте крупу - посваритеся з членами сім'ї.

Прикмети на 2 лютого

Здавна існують погодні прикмети на цей день:

• який погода буде, така буде і на Масницю;

• почалася заметіль – триватиме весь тиждень.

2 лютого іменини

Іменини у Інни, Рімми, Лаврентія, Артема, Павла і Захара.