Великий піст вважається головним постом у всіх християнських конфесіях. Українці суворо дотримуються усіх правил, зокрема – пісного меню.

У період посту, необхідно пізнати одну з важливих істин: ми їмо, щоб жити, а не живемо, щоб їсти. Їжа – це лише джерело фізіологічної енергії, а не духовного збагачення. Усвідомивши це – нам буде легше відмовитися від заборонених продуктів на час посту.

Читайте такожВеликий піст 2020: як харчуватися та чого не можна робити (відео)

У піст з їжі повністю виключаються усі продукти тваринного походження. Однак в цей час господиням хочеться приготувати щось смачненьке.

До вашої уваги – ТОП-3 пісних страв.

Мариновані шампіньйони

До 1 кг шампіньйонів додаємо кілька лаврових листків та заливаємо окропом. Через 15 хв зливаємо воду, додаємо 1 ст.л. солі, 2 ст.л. цукру, 100 г олії та 50 г оцту. Перемішуємо, накриваємо кришкою та відправляємо гриби у холодильник на добу. Готові мариновані шампіньйони приправляємо цибулею та подаємо до столу.

Салат з гранатом

Варимо до готовності 4-6 картоплин у шкірці. Тим часом очищуємо гранат та дрібно нарізаємо цибулю. Подрібнюємо готову картоплю та горіхи. Нарізаємо зелень та змішуємо всі інгредієнти салату. Заправляємо оливковою олією, додаємо сіль та перець, поливаємо лимонним соком і смакуємо.

Печені яблука

Очищуємо серцевини яблук, щоб утворилося заглиблення для начинки. Кладемо фрукти у форму для запікання, додаємо в серединки родзинки. Також кладемо мед та відправляємо запікатися на 20 хв при 200 градусах. Насолоджуємося печеними яблуками з чаєм чи кавою.

Як раніше повідомляв УНІАН, у березні 2020 року будуть 9 вихідних днів (субота і неділя) та одне державне свято – 8 березня. Оскільки Міжнародний жіночий день припадає на неділю, вихідний день переноситься на понеділок. Отже, ми відпочиватимемо три дні поспіль – з 7 по 9 березня.