Коли Чорна п'ятниця у 2023 році / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Щорічно наприкінці осені по всьому світу відбувається унікальна подія, під час якої торгові точки проводять великі розпродажі. Це Чорна п'ятниця 2023 року - день, в який можна вигідно закупитися. Компанії по всьому світу в цю дату оголошують великі знижки на товари та послуги. Ми розповімо, коли чекати на Чорну П'ятницю в Україні у 2023 році і які компанії її проводять.

Коли чорна п'ятниця 2023

Чорна п'ятниця вперше з'явилася в США як наслідок найпопулярнішого американського свята Дня подяки. Відзначається він в останній четвер листопада. У День подяки всі американці відпрошуються з роботи, ходять за покупками та купують подарунки для всієї родини.

Згодом бізнесмени здогадалися, як отримати вигоду з цієї традиції. Для цього магазини влаштовували великі розпродажі на День подяки, пропонуючи великі знижки на товари. Попри на зниження цін завдяки величезному потоку покупців продавці одержують суттєвий прибуток.

Відео дня

Цей день став відомим як Чорна п'ятниця і завоював популярність у всьому світі. Традиційно в дні Чорної п'ятниці магазини відкриваються рано-вранці і працюють до пізнього вечора.

День подяки в США відзначається у четвертий четвер листопада, а Чорна п'ятниця в Америці та по всьому світу припадає на наступний день - четверту п'ятницю листопада. 2023 року це буде 24 листопада. Розпродажі зазвичай продовжуються кілька днів.

 Коли Чорна п'ятниця в українських магазинах

Щорічно на Чорну п'ятницю розпродажі влаштовують більшість великих українських мереж.

  • Магазин техніки, смартфонів і спортивних товарів Алло влаштовує розпродажі з 18 по 27 листопада. Тут пропонують знижки до 60%.
  • Особливі пропозиції підготувала і платформа кіно та телебачення Київстар ТБ. З 17 листопада по 1 грудня діятимуть знижки на довгі пакети зі знижкою -65%.
  • Найпопулярніший в Україні магазин господарських товарів Епіцентр проводить розпродажі з 21 по 30 листопада. Розмір знижок - до 70%.
  • В онлайн-рітейлері Розетка Чорна п'ятниця розпочнеться 26 листопада і триватиме кілька днів. Вигідно купити можна буде товари з усього асортименту на сайті, а найбільші знижки очікуються на одяг, товари для дому та дитячі товари.
  • Мережа електроніки, побутової техніки та посуду Фокстрот проводить "цінопад" з 21 по 28 листопада.
  • Онлайн-магазин китайських товарів Aliexpress 24-27 листопада проводить Чорну п'ятницю, а 28 листопада - Кіберпонеділок. Потім 29 листопада буде останній день знижок до -20%.
  • В магазині техніки Comfy Чорна п'ятниця 2023 починається 21 листопада. Про закінчення періоду розпродажів не повідомляється. Знижки будуть надані на ноутбуки, телефони, планшети, телевізори, ігрові консолі та багато іншого.
  • Магазин господарських товарів та косметики Eva проводить розпродаж з 9 по 26 листопада. Знижки на деякі товари досягнуть 50%.
  • У магазині техніки MOYO купити елетроніку зі знижкою можна буде з 23 листопада, а дата закінчення розпродажу не називається.
  • Техніка, меблі та товари для дому будуть продаватися зі знижкою у магазині Ельдорадо. Чорна п'ятниця тут триватиме з 20 до 27 листопада.

Розпродажі на Чорну п'ятницю також будуть влаштовувати міжнародні торгові майданчики і місцеві магазини. Тому у любителів знижок буде багато можлибути пильними.

Вас також можуть зацікавити новини: