День пасечника 2022 / depositphotos.com

Свято заснував Леонід Кучма у 1997 році за підтримки Міністерства агропромислового комплексу України та Спілки пасічників України. На даний момент в столиці нашої країни - в Києві - існує Інститут бджільництва ім.П.і. Прокоповича, заснований в 1989 році. 

Він названий на честь Петра Прокоповича - пасічника, який першим винайшов рамковий вулик розбірного типу. Цей винахід дозволив добувати мед, не вбиваючи бджіл і не руйнуючи стільники, як це робилося раніше.

Раніше ми розповідали про те, яке свято 19 серпня відзначається у світі.

Відео дня

Коли День пасічника - дата і традиції свята

19 серпня по всій країні проходять фестивалі та ярмарки, на яких можна спробувати різні сорти меду. Виробники пропонують віск, маточне молочко, прополіс та інші продукти бджільництва.

Крім того, в Україні проводять конференції та виставки, присвячені видобутку меду та розвитку галузі в цілому. Ті, хто пов'язав життя з бджільництвом, можуть представити результати своєї роботи і обмінятися досвідом з колегами.

День пасічника - листівки та привітання

Привітання з днем пасічника / depositphotos.com

Вітаю з Днем пасічника України та бажаю порозуміння зі своїми працьовитими бджілками, найсмачнішого меду та незліченних солодких моментів у житті. Нехай праця на пасіці радує високими досягненнями та прекрасними результатами, щедрим медовим урожаєм та веселим дзижчанням, приємним для душі та серця.

Листівки та привітання зі святом / depositphotos.com

Бажаю смачного меду, некусучих бджіл, любові до життя та багато веселощів, люблячих дітей та вдячних онуків, нехай мед завжди буде цілющим - з Днем пасічника!

День пасічника 19 серпня / depositphotos.com

Вітаю з Днем пасічника України та від душі бажаю славної діяльності та великої користі, слухняних бджілок та дружних бджолиних сімей, належного догляду за пасікою та щедрого врожаю меду, солодкого життя та завжди чудового настрою.

День пасічника 2022 - вітання / depositphotos.com

19 серпня всі пасічники відзначають своє професійне свято. Тільки Вам та Вашим сім'ям відомо, яка це важка праця - робота з бджолами. Ви вивчили досконально біологію бджоли, її звички та уподобання. "Рамки", "стільники", "вощини", "маточники" - щодня ці слова крутяться у Вашій голові. Хотілося б Вам побажати гарного хабара. Нехай бджоли на Вашій пасіці поменше рояться, а Ви від роботи з ними отримуєте лише задоволення.

Вас також можуть зацікавити новини: