рогалики

Хрусткі розсипчасті рогалики з варенням були улюбленими солодощами дитинства у багатьох українців. Знамените печиво зовсім нескладно повторити вдома. Пісочне тісто вважається одним з найпростіших - навіть новачки в кулінарії відмінно з ним впораються.

Особливо смачними ці вироби виходять на смальці. Продукт надає тісту пухкої структури та легкості. Саме так готували наші предки, для яких вершкове масло було дуже дорогим.

Пісочне тісто на рогалики зі сметаною

Ми публікуємо рецепт самого печива, яке можна доповнити будь-якою начинкою - повидлом, варенням, маком, сиром або згущеним молоком.

Відео дня

Вам знадобляться інгредієнти:

  • сто грам смальцю;
  • сто грамів сметани;
  • двісті п'ятдесят грамів борошна;
  • чайна ложка розпушувача для тіста;
  • столова ложка цукру;
  • цукрова пудра для прикраси.

Смалець змішати зі сметаною, борошном, розпушувачем, цукром. Замісити руками м'яке та еластичне тісто, яке добре збирається в грудку і не липне до рук. Поставити в холодильник на 20-30 хвилин.

Тісто тонко розкачати і нарізати довгими трикутниками. На широку частину викласти начинку. Смачними виходять рогалики з вишнями. Закрутити рулетики і викласти на деко з пергаментом. Випікати в заздалегідь розігрітій до 180° духовці близько 15 хвилин. Коли готове печиво охолоне, обваляйте в цукровій пудрі.

рогалики на смальці

Рогалики на маргарині

Для цього рецепта смальцю потрібно зовсім небагато. Підійде тим, хто чутливий до його запаху у випічці.

Ось які потрібні продукти:

  • п'ятсот грам борошна;
  • двісті п'ятдесят грамів маргарину;
  • столова ложка смальцю;
  • п'ятдесят грам живих дріжджів або п'ятнадцять грам сухих;
  • столова ложка цукру;
  • сто грам сметани;
  • одне яйце.

Маргарин зі смальцем і борошном розтерти в крихту. Окремо змішати дріжджі з цукром, і потім змішати з першою масою. Додати збите зі сметаною яйце і замісити туге тісто. Поставити його в холодильник на годину.

Тісто тонко розкачайте. Наріжте трикутниками, викладіть начинку і закатайте. Випікайте рогалики на смальці за 180° близько 15-20 хвилин. Залиште печиву вільне місце на деку, оскільки воно підніметься після випічки.

Вас також можуть зацікавити новини: