День студента в Україні-традиції та привітання / ua.depositphotos.com

День студента 2023 року в Україні на офіційному рівні відзначають 17 листопада разом з усім світом. Цього дня варто привітати близьких та знайомих учнів вищих навчальних закладів. Побажайте студентам легкої сесії, справедливих викладачів та хороших оцінок, а також надішліть їм картинку чи привітання з Днем студента 2023 року з нашого сайту.

День студента 17 листопада: історія свята

Всесвітній день студента 17 листопада має трагічну історію. Він присвячений подіям Другої світової війни, коли німецькі війська окупували Чехословаччину. 28 жовтня 1939 року студенти та викладачі чеських університетів вийшли на мирний мітинг у Празі. Під час демонстрації нацисти застрелили студента Яна Оплетала.

15 листопада 1939 відбулися повторні демонстрації, присвячені пам'яті вбитого Яна. Окупанти розігнали мітинги та відправили понад 1000 студентів до концтабору, а 17 листопада провели кілька страт. З того часу 17 листопада проголошено як Всесвітній день студента у багатьох країнах, у тому числі й в Україні.

Відео дня

День студента 2023 року в Україні відзначатимуть в умовах повномасштабної війни. Проте студенти навіть у такий складний час прагнуть здобути освіту та проявляють активну патріотичну позицію.

Привітання з Днем студента в прозі і листівках

З Днем студента! Нехай кожен ваш крок буде спрямований до вершин успіху, а учбові роки запам'ятаються не лише труднощами, а й радісними моментами та новими знайомствами!

***

Вітаю молодих та перспективних студентів! Студентська пора – найкраща в житті. Нехай у вас буде багато цікавих предметів, захоплюючих лекцій та, звичайно ж, відмінних оцінок!

***

Сьогодні ваше свято, студенти! Нехай цей рік принесе вам не лише нові знання, а й безліч захоплюючих подій. Успіхів у навчанні та натхнення вам на кожному кроці!

***

Сьогодні особливий день, день студента! Вітаю вас із цим важливим етапом вашої освіти. Нехай університетські роки стануть для вас часом не лише навчання, а й дивовижних відкриттів, зустрічей із цікавими людьми та моментів щастя. Бажаю вам бути сміливими у пошуках нових ідей, знаходити натхнення у дрібницях бути впевненими у своїх силах.

***

З Днем Студента тебе вітаю! Цей день - особливий момент у твоєму житті, наповнений знаннями, натхненням та неймовірними перспективами. Бажаю цікавих лекцій, корисних знань, добрих викладачів та веселих канікул. Нехай твої студентські роки будуть чарівними, а ти – неухильно рухайся вперед, до своїх великих цілей!

Привітання з Днем студента короткі / фото ua.depositphotos.com
Вітання з Днем студента своїми словами / фото ua.depositphotos.com
Вітання з Днем студента українською мовою / фото ua.depositphotos.com
З Днем студента 2023 / фото ua.depositphotos.com
Привітання з Днем студента / фото ua.depositphotos.com
З Днем студента листівка / фото ua.depositphotos.com

Вас також можуть зацікавити новини: