День будівельника / фото pixabay

Щороку другої неділі серпня Україна вітає будівельників. Цього року День будівельника 2023 року випадає на 13 серпня. Важливість цієї професії є величезною, адже результатами праці будівельників ми користуємося щодня. На нашому сайті зібрані найкрасивіші привітання та авторські картинки, якими можна привітати друзів та рідних будівельників.

День будівельника - історія свята

День будівельника - це професійне свято встановлене в 1993 році указом президента Леоніда Кучми на підтримку ініціативи працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів. Відзначається щорічно у другу неділю серпня.

Цікаві факти про будівельників

У будівельників є традиційна посвята в професію для новеньких: молодий працівник повинен відкусити шматок хліба із сіллю, потримати руки над чашею з вогнем, а також одягнути каску та пройти "випробування" цеглою.

Відео дня

Деякі будівельники вішають над входом обереги, які забезпечують безпеку роботи, або носять із собою захисту монети чи зерна. Часто також розбивають пляшку шампанського об першу плиту для привернення удачі.

Найвдалішим днем для будівництва нового будинку з часів давніх слов'ян вважаються вівторок та четвер. Велике значення мало місце для будівництва. У жодному разі не можна було будувати на перехресті чи перетині доріг, а особливо на місці могили чи чиєїсь загибелі.

Поганою прикметою серед будівельників вважається будувати щось біля бузини - існує повір'я, що життя в будівлі біля цієї рослини буде нещасливим.

Привітання з Днем будівельника 2023

Всіх будівельників вітати

З важливим святом поспішаю.

Хай буде кожен день як свято,

У справі успіхів бажаю.

***

З Днем будівельника сьогодні

Вітаємо щиро, від душі.

Майбутнього фундамент новий

Закласти швидше поспіши! 

Роботи буде хай багато,

Як троси, нерви хай міцні,

Хай буде затишно у хаті,

І тісно грошам в гаманці!

***

Ви, будівельники, просто клас,

Дуже поважаємо ми вас,

Робота ваша непроста,

Тож хай зарплата вироста,

Хай буде злагода у хаті,

А ви - щасливі і багаті.

***

Вітаю із Днем будівельника! Бажаю мінімум труднощів і витрат, максимум сил та удачі у справах будівництва, та й у особистих справах також. Нехай кожен проект - робочий чи життєвий - увінчується успіхом!

***

Всіх будівельників вітаю з професійним святом і хочу побажати ефективної та творчої праці, щастя та здоров'я, успіхів та благополуччя. Нехай робота приносить вам насолоду!

***

Нехай кожен проект буде наповнений любов'ю та виконаний із душею! Нехай кожна розпочата справа обов'язково завершується успіхом. Бажаю, щоб особистого часу вистачало на реалізацію будь-яких планів. Зі святом будівельника тебе!

***

З днем будівельника тебе вітаю! Хочу побажати тобі такого ж розміреного та планомірного життя, як твоя робота: цегла до цегли, стіна до стіни. Нехай ніхто не засмучує тебе. І нехай твої справи складаються благополучно.

***

У день будівельника прийміть вітання, адже це дуже нелегка праця. Ви по крихтах створюєте, втілюєте в яскраву реальність задумки з безмовних креслень на папері. Сил вам, здоров'я богатирського, енергії та успіхів у будівництві та в житті.

З Днем будівельника 2023 картинки / фото pixabay.com
З Днем будівельника 2023 листівки / фото pixabay.com
З Днем будівельника 2023 привітання / фото pixabay.com
Привітання з Днем будівельника 2023 / фото pixabay.com
Картинки з Днем будівельника 2023 / фото pixabay.com
З Днем будівельника 2023 Україна / фото pixabay.com

Вас також можуть зацікавити новини: