Церковне свято 30 Вересня / depositphotos.com

Софія і дочки її Віра, Надія і Любов жили в II столітті і постраждали в епоху правління імператора Адріана, коли він влаштовував гоніння на християн. Софія виховувала дочок у благочесті. Язичники схопили їх і спочатку обіцянками багатства, а потім погрозами наказували відректися від Христа, але дівчата мужньо відмовилися.

Кати піддали християнок страшним муками, але Віра, Надія і Любов стійко винесли їх. У підсумку віруючих обезголовили. На момент смерті Вірі було 12 років, Надії - 10, а Любові - 9. Софія поховала своїх дочок, а незабаром померла і сама.

Віра, Надія і Любов - імена, які не вимагають тлумачень. Вони означають три найголовніших благодійника, яких дотримуються християни. 

Відео дня

На честь цих святих сьогодні відзначається народне свято 30 вересня - Віра, Надія, Любов і мати їх Софія.

Прикмети 30 вересня

Народні прикмети сьогодні / ua.depositphotos.com
  • похмура погода - до теплих днів;
  • багато грибів, а горіхів немає - зима буде довгою і суворою;
  • журавлі 30 вересня відлітають у теплі краї - скоро вдарять морози.

Що сьогодні не можна робити

Заборони дня орієнтовані, в основному, на жінок. Їм не можна сьогодні займатися важкою роботою - церква вважає, що руки повинні бути вільними для молитви. Також небажано 30 вересня приймати пропозицію руки і серця - шлюб буде нещасливим.

Що можна робити 30 вересня

У день Віри, Надії і Любові прийнято молитися святим покровителькам про сімейне благополуччя і здоров'я. Особливо це стосується тих, у кого хворіють діти. Наші предки вірили, що цей день потрібно провести з хорошим настроєм, співати і влаштовувати маленькі свята, тоді весь майбутній рік пройде вдало.

Вас також можуть зацікавити новини: