Церковне свято 28 серпня / depositphotos.com

Сьогодні православні віруючі відзначають Успіння Пресвятої Богородиці 2022 - велике двонадесяте свято з неперехідною датою. Більше того, це свято пов'язане з іншою важливою подією - 27 серпня закінчується Успенський пост 2022.

Раніше ми говорили про те, як привітати рідних та близьких на Успіння Пресвятої Богородиці 2022.

Відео дня

Церковне свято сьогодні - день пам'яті ікони Софії, Премудрості Божої

Перша ікона з'явилася в Новгороді в XV ст., в 989 році там же була побудована церква, а в 1037-му році священну обитель звели і в Києві. У центрі ікони зображений Вседержитель у вигляді крилатого вогняного Ангела, сидить він на престолі, який підтримують сім стовпів. Вседержитель одягнений в царський одяг, підперезаний дорогоцінним поясом, на голові - вінець. У правій руці він тримає скіпетр, а в лівій - сувій.

По сторонах зображені Богоматір з Богомладенцем і Св. Іоанн Хреститель зі сувоєм, на якому читається: "Аз свідченнях". Над головою Ангела - благословляючий Христос Спаситель, ще вище - Золотий престол з розкритою на ньому книгою - символ божественної присутності. З обох сторін престолу - по три колінопреклонених ангела. Ікона славиться, як чудотворна. За переказами, одного разу за допомогою неї зцілили жінку з хворобою очей. 

Прикмети 28 серпня 

Прикмети погоди на 28 серпня / Фото ua.depositphotos.com
  • гарна погода на Успіння - бабине літо буде прохолодним;
  • веселка на небі 28 серпня - до теплої осені;
  • багато павутини - до холодної зими;
  • ранок без заморозків - найближчі два тижні їх не буде.

Що сьогодні не можна робити

У цей день не рекомендується сваритися, лаятися і лихословити. Також заборонені будь-які роботи в будинку, на городі і в саду.

Що можна робити 28 серпня

На Успіння наші предки займалися рукоділлям, солили овочі і консервували фрукти. Існує традиція на Успіння Пресвятої Богородиці обов'язково солити огірки. У цей день прийнято молитися Матері Божої про щасливе заміжжя.

Вас також можуть зацікавити новини: