Святкування 9 травня в Києві / фото УНІАН

8 та 9 травня в Україні святкують перемогу у Другій світовій війні та вшановують загиблих героїв. До пам'ятних дат в Києві проведуть кілька заходів. Зокрема, будуть проведені тематичні виставки, зустрічі з ветеранами та покладання квітів до пам'ятників. Також передбачені грошові виплати для учасників АТО, Революції Гідності та інших категорій громадян. Київська міська рада затвердила план заходів до Дня перемоги.

Програма заходів до Дня перемоги в Києві

Читайте такожРадониця 2021: дата поминального дня, як прийнято проводити та що не можна робитиЗ 6 до 16 травня в Національному історико-архітектурному музеї "Київська фортеця" діє фотовиставка "Мить історії", присвячена Другій світовій війні.

Виставку архівних документів до Дня перемоги можна буде проглянути онлайн на сайті Державного архіву з 7 до 21 травня.

Відео дня

8 травня з нагоди Дня пам'яті та примирення у парку Вічної Слави відбудеться церемонія покладання квітів до могили Невідомого солдата. Цього дня також проведуть зустріч з ветеранами у Музеї окупації Києва, та книжкову виставку "Пам'ятати заради майбутнього" у бібліотеці ім. Лесі Українки.

9 травня заплановано подію "Пам’ятаємо – Перемагаємо!" на території Національного музею історії України в Другій світовій війні, а також поминальні богослужіння за жертв війни.

Протягом місяця заплановано низку лекцій, виховних та мистецьких заходів, наукових проектів, творчих виставок. Заходи будуть проведені в форматі онлайн. Про нові акції буде оголошено в спільноті платформи "Все буде добре! Ок!", на офіційному веб-сайті та соціальних мережах Департаменту освіти і науки, закладів освіти столиці.

Вам також може бути цікаво: