REUTERS

У Тель-Авіві сьогодні відбудеться гранд-фінал міжнародного пісенного конкурсу Євробачення-2019. Він визначить переможця, який отримає право приймати Євробачення-2020.

Читайте такожБукмекери назвали трійку переможців Євробачення

Фінал Євробачення, так само як і обидва півфінали 14 та 16 травня, відбудеться в Ізраїльському центрі торгових ярмарків і виставок "Експо". Тут була встановлена грандіозна сцена, створена дизайнером Флоріаном Відером.

У фіналі на сцену Євробачення піднімуться учасники від країн «великої п'ятірки» - Італія, Франція, Іспанія, Німеччина, Великобританія та країни-господині конкурсу в цьому році, а також 20 учасників, яких обрали в першому та другому півфіналах. Таким чином, у фіналі глядачам і журі належить побачити 26 номерів учасників Євробачення.

УНІАН пропонує познайомитися з усіма фіналістами Міжнародного пісенного конкурсу Євробачення-2019.

1. Мальта: Michela

18-річна Мікела Паче представить Мальту. За результатами жеребкування, вона буде першою в списку виступаючих у фіналі. Цього року дівчина стала переможницею мальтійської версії шоу "Х-фактор". Крім контракту з компанією Sony Music Entertainment, призом за перемогу для співачки став шанс представити рідну країну на Євробаченні.

2. Албанія: Jonida Maliqi

Албанію представить досвідчена 36-річна співачка Йонида Маличі. Вона почала свою музичну кар'єру ще в 13-річному віці. На рахунку виконавиці популярна музична версія "Ромео і Джульєтти", четвертий сезон "Танці з зірками" Албанії в якості ведучої, і суддівство п'ятого сезону "Голосу Албанії" у 2016 році. Конкурсну пісню на Євробачення-2019 співачка виконає рідною албанською мовою.

3. Чехія: Lake Malawi

Чоловічий бенд Lake Malawi буде представляти Чеську Республіку на конкурсі в цьому році з піснею про юнацьке кохання Friend of a Friend. Інді-поп-гурт було засновано в 2013 році. Назву тріо було натхненно піснею Bon Iver. Відпочатку Lake Malawi хотіли здобути славу далеко за межами своєї країни, створюючи репертуар виключно англійською.

4. Німеччина: S! Sters

Від Німеччини приїхав відразу дует S!Sters. Дівчата виконують композицію під назвою колективу.

5. Росія: Сергій Лазарєв

Представником Росії став Сергій Лазарєв з піснею Scream. Музикант вже представляв країну на конкурсі у 2016 році. Тоді глядацьке голосування і оцінки журі вивели виконавця на третє місце. Нагадаємо, що переможницею конкурсу стала українська співачка Джамала. Після другого півфіналу Лазарєв з 4-го опустився на 7-е місце в списку прогнозів бумекерів.

6. Данія: Leonora - Love Is Forever

Від Данії на Євробаченні-2019 виступить Леонора Колмор Єпсен, яка є триразовою чемпіонкою Данії з фігурного катання. Зараз 20-річна дівчина вирішила продемонструвати їнший свій талант. Вона виконає пісню під назвою Love Is Forever. Текст для неї написано англійською, французькою, датською та німецькою мовами.

7. Сан-Марино: Serhat

Серхат буде представляти Сан-Марино на Євробаченні вже вдруге. Цього року 54-річний співак з піснею Say Na Na Na, який у конкурсі 2016 року не потрапив у фінал, спробує свої сили знову. Цікаво, що артист, який закінчив Стамбульський університет як кваліфікований стоматолог, зараз є досвідченим співаком, автором пісень, музичним продюсером.

8. Північна Македонія: Tamara Todevska

Тамара Тодевська вже не вперше виступатиме на Євробаченні. Артистка у травні 2008 року з співаками Врчак і Адріян представляла Македонію на міжнародному конкурсі Євробачення. У 2014 році вона виступила в якості бек-вокалістки у своєї сестри Тіяни, представниці Македонії.

9. Швеція: John Lundvik

Один з фаворитів конкурсу в Ізраїлі, музикант Джон Лундвик вже намагався потрапити на Євробачення. У 2018 році співак пройшов у фінал шведського нацвідбору, але посів тоді третє місце. Музичну кар'єру хлопець почав у 2010 році з написання пісень для інших виконавців. Зараз він виступає з авторськими піснями.

10. Словенія: Zala Kralj & Gasper Santl

Співачка Залу Краль і музикант Гашпер Шантль представлятимуть Словенію на конкурсі з піснею Sebi. Це відносно новий дует, який створився у 2017 році. До зустрічі вони обидва були зосереджені на розвитку своєї кар'єри на музичній сцені Словенії.

11. Кіпр: Tamta

Тамта родом з Грузії, але більш відома в Греції і на Кіпрі. 38-річна співачка неодноразово намагалася потрапити у фінал національного відбору Євробачення. Нарешті їй це вдалося. У фіналі вона представить Кіпр з піснею Replay. Відзначимо, що у мережі обговорюють наряд співачки Тамти, яка своїм виступом відкрила перший півфінал Євробачення-2019. Артистка з'явилася в костюмі, який користувачі мережі назвали занадто відвертим.

12. Нідерланди: Duncan Laurence

Головним фаворитом Євробачення у 2019 році називають представника Нідерландів Дункана Лоуренса. Хлопець виступатиме у фіналі з треком Arcade. Ця пісня стала причиною серйозного скандалу, що загрожувало виконавцю дискваліфікацією. Одним з правил змагання є те, що конкурсна пісня не повинна виконуватися та публікуватися раніше, ніж 1 вересня 2018 року. Але в інтернеті знайшли відео з піснею Дункана, що датується 2017 роком. Перед початком конкурсу ймовірність його перемоги оцінювалася в 21%, в той час як найближчому переслідувачу давали 15%. Зараз же Лоуренс має 43%, з відривом на 31 пункт від наступного за рейтингом учасника.

13. Греція: Katerine Duska

Катерина Дуска представить Грецію у фіналі Євробачення з піснею Better Love. 29-річна Катерина - греко-канадська співачка та автор пісень, наразі проживає в Афінах, хоча народилася і виросла в Канаді.

14. Ізраїль: Kobi Marimi

Завдяки перемозі Нетти Барзілай на Євробаченні-2018, яке відбулося в Португалії, конкурс приїхав до Ізраїлю. Як представник країни-учасниці ізраїльський музикант також автоматично виступить у фіналі.

Країну представить професійний актор Кобі Маримі. 27-річний хлопець отримав право брати участь у конкурсі після перемоги в шостому сезоні музичного проекту "Ха-Кохав ха-Ба".

15. Норвегія: KEiiNO

Представляти Норвегію на Євробаченні будуть переможці 57 випуску норвезького національного відбору "Мелоді Гран Прі". Ними став популярний гурт KEiiNO. Всього у нацвідборі виступили 10 учасників. Артисти виступлять у фіналі з двомовною піснею Spirit In The Sky, написаною англійською та саамською. Трек поєднує в собі поп-музику та йойк.

16. Великобританія: Michael Rice

У 2019 році Великобританію представляє 21-річний співак Майкл Райс, який виступає з піснею Bigger Than Us.

17. Ісландія: Hatari

Відзначений нагородами BDSM-техно-панк тріо Hatari представлятиме Ісландію на Євробаченні-2019. Епатажні музиканти здобули перемогу у нацвідборі своєї країни з достатньо жорстким танцювальним треком Hatrið mun sigra та номером у стилі БДСМ. За прогнозами букмекерів, виступ гурту входить в десятку фаворитів конкурсу.

18. Естонія: Victor Crone

Шведський співак Віктор Крон представлятиме Естонію на цьогорічному пісенному конкурсі в Тель-Авіві. У віці 14 років він почав виконувати і писати свої власні пісні, а в 18 років він переїхав до Сполучених Штатів Америки. 27-річний виконавець виконає пісню Storm, номер якої буде супроводжуватися складними спецефектами у вигляді шторму, що відображають рухи артиста.

19. Білорусь: ZENA

Зена наймолодша учасниця конкурсу Євробачення в цьому році. Дівчині всього 16 років. У 2015 та 2016 роках входила у фінал національного відбору конкурсу "Дитяче Євробачення". Примітно, що коли конкурс проводився в Мінську у 2018 році, вона була його ведучою.

20. Азербайджан: Chingiz

Музикант з Азербайджану Чингіз Мустафаєв раніше намагався потрапити на Євробачення. Він брав участь у нацвідборі у 2011 році, але не зміг навіть пройти у фінал. У 2019 році 28-річному Чингізу Мустафаєва пощастило більше - він представить Азербайджан у фіналі конкурсу.

21. Франція: Bilal Hassani

Францію представляє 19-річний видеоблогер марокканського походження Білал Ассане. Дуже жіночний хлопець тут же отримав звання "другої Кончіти Вурст" на конкурсі. Співак виконує композицію Roi. В його номері беруть участь дві дівчини, які кардинально відрізняються одна від одної.

22. Італія: Mahmood

Від Італії виступає 26-річний співак Махмуд з піснею з досить сучасним мотивом, що нагадує стиль українського гурту "Гриби" - Soldi.

23. Сербія: Nevena Božović

Невена Божович представлятиме Сербію у фіналі, здобувши перемогу у національному відбірковому конкурсі країни з піснею Kruna. Це не перший досвід 24-річної співачки на Євробаченні. Невена посіла третє місце на Дитячому Євробаченні-2007 і була частиною гурту Moje 3, яка представляла Сербію на Євробаченні-2013.

24. Швейцарія: Luca Hänni

Молодий представник Швейцарії має не лише добрі вокальні дані, але і неабияку зовнішність, одне з досягнень 24-річного Луку Ханні - премія Bravo Otto в номінації Суперкрасунчик. Хлопець уже завоював серця багатьох глядачок Євробачення. Але крім привабливої зовнішності співак продемонструє музичний талант. Ханні став відомим у 17-річному віці після перемоги в німецькій версії шоу Pop Idol.

25. Австралія: Kate Miller

Кейт Міллер-Хайдке, яка цього року представляє Австралію з піснею Zero Gravity - відзначена нагородами співачка і автор пісень. Вона випустила чотири студійні альбоми в Австралії, досягнувши мультиплатинового статусу та неодноразово з'являлася в топ-10 альбомів і синглових чартів.

26. Іспанія: Miki

Іспанію представляє молодий співак Miki, який виконає композицію La Venda.

Крім того, у фіналі Євробачення 2019 очікується виступ американської поп-виконавиці Мадонни. Для свого першого виступу на сцені цього конкурсу співачка готує яскраве шоу. Відомо, що тут вона представить свою нову пісню - Future.

Крім поп-королеви, фанів Євробачення у фіналі чекає ще кілька музичних сюрпризів. Свою нову пісню Nana Banana виконає переможниця Євробачення 2018 Нетта Барзілай.

Читайте такожЄвробачення 2019: популярний ведучий опублікував кумедне фото та пожартував над Maruv

Також на сцені конкурсу виступить ще одна ізраїльська переможниця Євробачення 1979 Галі Атарі з піснею Hallelujah. Крім того, кавер на композицію Toy Нетты Барзілай заспіває українська зірка Вєрка Сердючка.

В Україні фінал Євробачення-2019 транслюватимуть телеканали СТБ та "UA: Перший". Пряма трансляція фіналу Євробачення 2019 розпочнеться о 22:00 за київським часом.

Дивитися онлайн-трансляцію гранд-фіналу Євробачення 2019 також можна буде на сайті УНІАН.

Україна вплинути на результат не зможе, оскільки цього року не бере участі у Євробаченні і, відповідно, не голосує.