Стівен Кінг / фото REUTERS

У вівторок. 10 вересня, відомий американський письменник Стівен Кінг випустив нову книгу – фантастичний трилер з елементами драми та детектива «Інститут», за мотивами якого знімуть міні-серіал.

Про це пише НВ з посиланням на Deadline.

Читайте такожВоно 2: яким вийшов сіквел гучної кіноадаптації КінгаЗазначається, що сценаристом серіалу виступить Девід Келлі, режисером – Джек Бендер.

Відео дня

«Я радий, що працюю з Джеком і Девідом. У нас схоже бачення, і я вірю, що на «Інститут» чекає великий успіх», – прокоментував майбутню екранізацію Кінг.

Книга розповідає про хлопчика на ім'я Люк Елліс, який живе з батьками в передмісті Міннеаполіса. Посеред ночі невідомі вбивають його батьків, а Люка заштовхують у позашляховик і везуть у невідомому напрямку. Пізніше він прокидається в Інституті – будинку, де живуть діти, що володіють дивовижними здібностями. Директор загадкового інституту місіс Сігсбі робить все, щоб «витягнути» їхні екстраординарні здібності.

У травні 2019 року ще не видана нова книга Кінга «Інститут» увійшла до топ-10 книг за кількістю попередніх замовлень.

Як раніше повідомляв УНІАН, Кінг написав бестселер «Воно» через шість років після викриття серійного вбивці, якого, зрештою, засудили до смертної кари.