Людина-Павук Тома Голланда і далі буде героєм кіновсесвіту Marvel / фото flickr.com, antdude3001

Компанії Sony Pictures і Marvel змогли дійти до нової угоди щодо спільного використання персонажа Людини-Павука в своїх фільмах.

Читайте такожMarvel розкрила секрети четвертої кінофази: готують одразу 10 фільмів і серіалів

Як повідомляє Variety, сьогодні обидві компанії зробили спільну заяву про те, що президент Marvel Studios Кевін Файгі буде продюсувати третій фільм про Людину-Павука в рамках MCU (Marvel Cinematic Universe), разом з Емі Паскаль.

Відео дня

До ролі Людини-Павука повернеться Том Uолланд. В рамках угоди, Людина-Павук також буде з'являтися в майбутніх фільмах Marvel Studios.

Третій фільм про Людину-Павука в рамках MCU має вийти на екрани 16 липня 2021 року.

У серпні повідомлялося, що Disney і Sony Pictures не змогли дійти до фінансової угоди щодо співпраці над фільмами про Людину-павука. Без угоди глава кіностудії Marvel, яка належить Disney, Кевін Файгі, не міг продюсувати нові фільми та інші проекти з участю супергероя, а персонаж не міг з'являтися в кіновсесвіті Marvel.

За даними джерел видання, причиною розриву співпраці став конфлікт через угоду. Disney наполягала на договорі, що передбачає 50-відсоткову участь у фінансуванні майбутніх фільмів про Людину-павука і половину прибутку від прокату.

Sony, яка знімала франшизу, у свою чергу, хотіла зберегти колишні умови, за якими Disney отримувала лише 5% від зборів за перший день і весь дохід від продажу мерчендайза.