«Дощовий день у Нью-Йорку»: огляд на фільм Вуді Аллена, що потрапив в епіцентр секс-скандалу

З завтрашнього дня в український прокат виходить нове творіння режисера Вуді Аллена «Дощовий день в Нью-Йорку». Цікаво, що в США демонструвати фільм в кінотеатрах заборонили, через секс-скандал, в який втрапив його зараз вже 82-річний режисер.

Після скандалу з Харві Вайнштейном у 2017 році у сексуальних домаганнях звинувачували мало не кожного третього режисера, продюсера або актора. Дісталося і Вуді Аллену: йому пригадали звинувачення в насильницьких діях щодо власної дочки, що нібито сталися в 1990-і роки.

«Дощовий день у Нью-Йорку» був знятий в той же самий час, але так і не вийшов у прокат, через скандали і страх перед агресивними нападками активістів.

«Дощовий день у Нью-Йорку»: огляд на фільм Вуді Аллена, що потрапив в епіцентр секс-скандалу

Що ж, Аллен від душі відігрався на своїх кривдниках у самій картині. Глядачі, не глядячи, звинувачують знаменитих чоловіків в домаганнях, отримали головні героїні фільму легковажну дівчину, готову лягти в ліжко з першою-ліпшою зіркою, незважаючи на те, що у неї є хлопець. Ті, хто так агресивно кричав про сімейні цінності, побачили на екрані благочестиву матір сімейства з величезною часткою претензійності, але при цьому колишню повію.

«Дощовий день у Нью-Йорку»: огляд на фільм Вуді Аллена, що потрапив в епіцентр секс-скандалу

Аллен створив не просто легку комедію, але наповнив свій фільм дотепною сатирою. При цьому режисер залишився вірним своєму фірмовому стилю і загорнув усе це в таку красиву обгортку з нальотом вінтажу, що, сидячи в кінотеатрі, насолоджуєшся і смакуєш кожен кадр. Тут тобі і твідові піджаки, і респектабельні ресторани, і чарівна осіння природа. Одним словом, все те, що робить фільми Аллена такими легкими, схожими на невагоме безе, яким не можна пересититися. Однозначно, «Дощовий день у Нью-Йорку» - це картина, яка додасть яскравих фарб в похмурий осінній день.

В кінотеатрах фільм можна буде подивитися з 17 жовтня, ну а першими картину побачили глядачі допрем'єрного показу в кінотеатрі «Оскар». На захід прийшло чимало українських знаменитостей.

Ольга Броскова