«Гонки» нагадують «Малятко на мільйон» Клінта Іствуда / прес-служба

Зовсім скоро в український прокат виходить картина «Перегони на мільйон», який в оригіналі називається «Ride Like a Girl». Допрем'єрний показ відбувся в кінотеатрі «Сінема-Сіті». Фільм розповість надихаючу історію австралійки Мішель Пейн, яка наполегливо тренується, щоб у 2015 році стати першою жінкою-жокеєм, що перемогла в престижній гонці на конях Melbourne Cup.

Однак великою помилкою буде сприймати «Перегони» як фільм виключно про спорт. Немає. Актрисі Рейчел Гріффітс, для якої байопік про жінку-жокее став режисерським дебютом, вдалося впоратися з цим складним жанром і представити глядачеві захоплюючий, зворушливий і надихаючий фільм, вдосталь приправлений якісним гумором.

прес-служба

«Перегони на мільйон» не стали нудною документалкою або спортивною драмою для дуже вузької цільової аудиторії. Змагання, навколо яких обертається сюжет, постійно перебиваються зворушливими сценами, змушують співпереживати героїні (дехто в залі не приховував скупу покатившуюся сльозу) і веселими, часом безглуздими ситуаціями, від яких глядачі, вже порядком втомилися від жартів нижче пояса, щиро сміялися.

Читайте також«Чаклунка. Повелителька темряви»: наскільки вдалим виявилось продовження казки з Анджеліною Джолі

Варто віддати належне акторам: їм вдалося залучити спостерігачів в те, що відбувається і заразити їх спортивним азартом. За сценою фінального заїзду на конях всі в залі стежили, завмерши з відкритими ротами, а коли героїні вдалося виграти – буквально, весь зал дружно аплодував прямо посеред фільму. Напевно, головне, що героям вдалося передати глядачам через екран - це командний дух.

«Перегони» нагадують «Малишку на мільйон» Клінта Іствуда: схожа тематика, глядач залишається в напрузі протягом усього фільму. При цьому фільм Гріффітс вийшов трохи більш веселим і життєрадісним і трохи менш жорстоким, що робить його відмінним способом скоротати осінній вечір.