Штучний інтелект буде підказувати голлівудським продюсерам ймовірність успіху нових фільмів / фото flickr.com/alansimpsonme

Кіногігант Warner Bros. має намір використовувати платформу компанії Cinelytic із застосуванням штучного інтелекту для оцінки перспективності просування кінопродукції.

Читайте такожОпублікований трейлер фільму "Нові мутанти" - хоррора у всесвіті "Людей Ікс" (відео)

Як повідомляє Deadline, угоду між компаніями було анонсовано на технологічній виставці CES в Лас-Вегасі. Поки що співпраця буде проходити в тестовому режимі і торкнеться лише міжнародного підрозділу Warner Bros.

Відео дня

Підкреслюється, що платформа використовується для спрощення роботи менеджерів і не надає студіям жодної «роботизованої розробки" проектів.

Cinelytic, як стверджується, покликана забезпечувати студійне керівництво інформацією для ухвалення рішень щодо «цінності контенту для підтримки стратегій випуску».

ЗМІ пишуть, що система Cinelytic тестується вже кілька років. Вона дозволяє приблизно оцінити комерційну виправданість акторів на конкретній території, приблизні збори в кінотеатрах і доходи з інших майданчиків.

Нагадаємо, один з останніх фільмів Warner Bros., психологічна драма «Джокер» зібрала в прокаті більше мільярда доларів, отримавши статус самого касового фільму з рейтингом R.