За проектом «Голос країни» хлопець стежив давно / прес-служба 1+1

Сюй Чуань Юн приїхав в Україну, щоб вчитися вокалу у кращих. Вже протягом двох років він живе і навчається тут зараз хлопець є студентом Київського університету музики ім.Р.М.Глієра. За проектом «Голос країни» хлопець стежив давно, переглядав випуски в мережі Інтернет ще вдома, і мріяв заспівати на українській сцені. Для того, щоб взяти участь у проекті, він активно вивчав українську мову, і, за порадою вчителя вокалу, на сліпі прослуховування вибрав пісню групи ОЕ «Не твоя війна».

Читайте також"Маленькі жінки": фільм про емансипацію, сестринство і пошук себе (огляд)

В студії «Сніданку» Сюй виконав її в прямому ефірі та зізнався ведучим, що українські пісні дуже схожі на рідні йому китайські – такі ж мелодійні і ліричні: «Мені дуже подобається творчість гурту «Океан Ельзи», а ще українські народні пісні - я вивчив вже їх багато. Мені б хотілося якось заспівати на сцені «Голосу країни» ще й китайську народну пісню».

На батьківщині Сюй мав власний музичний бенд, в якому був солістом. Вдома брав участь у вокальних конкурсах і фестивалях. Але незважаючи на це, участь у «Голосі країни» для нього - видатне і особлива подія, до якого хлопець готувався декілька років. Він вражений досвідом і професіоналізмом тренерів вокального шоу і вірить, що тут його навчать співати так, як ніде в світі. На питання ведучих, де планує залишитися хлопець після того, як завершить навчання, сором'язливий Сюй відповів: «У цьому році я отримаю диплом, але поки ще не знаю, де саме буду будувати свою кар'єру: в Україні чи Китаї. Час покаже».

Після завершення ефіру хлопець зізнався, що поїхав так далеко за втіленням мрії, щоб батьки пишалися. У Китаї в основному всі багатодітні сім'ї, і за традиціями діти повинні допомагати й піклуватися про батьків похилого віку. Сюй в родині єдина дитина, а тому відповідальність за майбутнє сім'ї тільки на ньому. Він хоче, щоб мама і тато пишалися своїм сином, і весь світ побачив, що його вибір не був марним.

Нагадаємо, ювілейний сезон вже відзначився сильними голосами і неординарними тембрами, за які розгорілася неабияка боротьба між тренерами ще в першому випуску програми.

За результатами другого дня сліпих прослуховувань, лідерами стали MONATIK і ПТП з NK, вони завоювали в свої команди по три учасники, команда Дана Балана поповнилася двома учасниками, а Тіна Кароль забрала до себе лише одного.