Учасники фіналу Нацвідбору на Євробачення 2020 / фото УНІАН

Невдовзі Україна назве ім’я свого представника на пісенному конкурсі Євробачення 2020 року, який відбудеться у Нідерландах. Уже відбулися два півфінали Національного відбору і коло учасників звузилося до 6 артистів.

Фінал Нацвідбору на Євробачення 2020: дата і правила

Заключний етап конкурсу відбудеться цієї суботи, 22 лютого. Відповідно до правил Нацвідбору на Євробачення, кожна пісня оцінюється членами журі та глядачами в ході інтернет- та СМС-голосування. При цьому, в разі однакової кількості голосів саме бали глядачів є визначальними.

Читайте такожПісля Нацвідбору на Євробачення Україна різко впала у рейтингу букмекерів

Відео дня

Оцінювати конкурсантів, як і у півфіналах, будуть співак і ноумен Андрій Данилко, співачка Тіна Кароль і продюсер радіохолдингу №1 в Україні "ТАВР Медіа", генеральний директор "Хіт FM" – Віталій Дроздов.

Вести фінал знову буде Сергій Притула.

За право представляти Україну на Євробаченні в фіналі Нацвідбору боротимуться такі 6 конкурсантів: Jerry Heil, KRUTЬ, Gо_A, TVORCHI, KHAYAT та David Axelrod.

Порядок виступів артистів у фіналі Нацвідбору

  1. KRUTЬ
  2. JERRY HEIL
  3. Go-A
  4. David Axelrod
  5. KHAYAT
  6. TVORCHI

Нагадаємо, 65-й міжнародний пісенний конкурс Євробачення цього року стартує 12 травня в нідерландському місті Роттердам. Саме цього дня пройде перший півфінал, а 14 травня – другий півфінал. І вже 16 травня відбудеться гранд-фінал і стане відомо ім’я переможця Євробачення 2020.