Найпопулярніші фільми 2020 року / фото ua.depositphotos.com

Минулий 2020-й рік був складним для світового кінематографу. Через пандемію коронавірусу показ багатьох запланованих фільмів було відтерміновано до кращих часів. Однак попри це торік усе ж були яскраві кінематографічні стрічки, які стали популярними й запам’яталися глядачам.

"Джентльмени" / The Gentlemen

Британський комедійний бойовик Гая Річі під назвою "Джентльмени" – це заплутана кримінальна історія з чарівними і зухвалими героями-бандитами. Акторський склад картини є доволі цікавим. До нього, зокрема, потрапили такі зірки, як Меттью Макконахі, Колін Фаррелл, Х'ю Грант, Чарлі Ханнем і Генрі Голдінг, Мішель Докер.

Ця стрічка є однією із найбільш високо оцінених фільмів 2020 року.

"Тенет" / Tenet

У центрі сюжету шпигунського блокбастеру Крістофера Нолана перебуває досвідчений спеціальний агент, який займається лише найскладнішою оперативною роботою. Головному герою мусить вирушити у хаотичну подорож із важливим завданням, від якого залежить майбутнє планети й усього людства.

Фільм "Тенет" буде особливо цікавим усім шанувальникам фантастики та шпигунських бойовиків.

"Ще по одній" / Druk

Трагікомедійний фільм данського кінорежисера Томаса Вінтерберга. Головний герой у виконанні Мадса Міккельсена разом з трьома своїми друзями одного разу вирішують, що життя у них сумне й нудне, і домовляються, що будуть щодня випивати. Таким чином вони хочуть перевірити наукову теорію про те, що з самого народження людина страждає від нестачі алкоголю в крові. Що з цього вийде – розповідає стрічка "Ще по одній".

"Безмежна ніч" / The Vast of Night

Науково-фантастична містична драма режисера Ендрю Паттерсона, дія якої розгортається в провінційному містечку. Ефір маленької радіостанції одним вечором переривається дивним сигналом, і далі молодий радіоведучий та його подруга-телефоністка намагаються з'ясувати походження цих моторошних звуків.

"Думаю, як усе закінчити" / I'm Thinking of Ending Things

Сюрреалістична драма Чарлі Кауфмана про душевні метання дівчини, яка хоче порвати стосунки зі своїм бойфрендом. Дівчина їде до батьків молодого чоловіка, сумніваючись, чи варто було погоджуватися на цю поїздку. А дивні речі, що відбуваються в будинку його родини, остаточно сплутують усі її думки.

"Ширлі" / Shirley

Американський біографічний драматичний фільм режисера Джозефін Декер. Кінострічка присвячена класику літератури жахів – письменниці Ширлі Джексон.

Щоб створити черговий хорор-шедевр, Ширлі запрошує пожити в своєму маєтку молоду пару. Зрештою ці чоловік і дружина виявляються втягнуті у небезпечну інтригу, яку письменниця плете не в уяві, а в житті.

"Гніздо" / The Nest

Кіноновела Шона Дуркіна, котрий написав сценарій, посів режисерське крісло та став продюсером картини. Головні ролі у фільмі виконали Джуд Лоу і Кері Кун. Вони створили просто-таки блискавичний кіно-дует, демонструючи чудову акторську гру в зображенні неприязні, яка поступово наростає між подружжям.

"Зависнути у Палм-Спрінгс" / Palms Springs

Фантастична романтична комедія розповідає, як чуже весілля в спекотному каліфорнійському місті стає "днем бабака" для розв'язаного гостя Найлза. Одного разу прокинувшись, він помічає, що на календарі, як і попереднього дня, знову 9 листопада. Разом із ним у цій часовій петлі опинилася також і старша сестра нареченої Сара, і з цього починаються їхні спільні пригоди та веселі витівки.

Вас також можуть зацікавити інші новини кіно: