Кадр з фільму "Супер Майк: Останній танець" / фото Warner Bros. Pictures

"Супер Майк 3", романтичні комедії та переможець Берлінале: що подивитися на вихідних

07:13, 09.02.2023
11 хв.

Цього тижня, напередодні Дня закоханих, що в кінотеатрах, що онлайн вийдуть чимало романтичних комедій – "До чого тут кохання?", "До тебе чи до мене", "Хтось кого я знала" та "Опівночі". Також в кінотеатрах можна буде подивитися комедійну драму Стівена Содерберга "Супер Майк: Останній танець" з Ченнінгом Татумом та Сальмою Хаєк, фільм-переможець Берлінале-2022 "Алькаррас", ретроспективу "Титаніка" та ще кілька новинок. Детальніше читайте в огляді УНІАН.

УНІАН підготував традиційну добірку новинок тижня – як у кінотеатрах України, так і онлайн.

Супер Майк: Останній танець

Magic Mike's Last Dance (США, 2023, комедія/драма)

Фільм стане третьою частиною кінофраншизи "Супер Майк" про Майка Лейна, який раніше заробляв на життя чоловічим стриптизом для жінок. У новій частині він вийде на сцену після тривалої перерви, залишившись без копійки після того, як його ділова угода провалилася. Він змушений підробляти барменом у Флориді, аж поки не знайомиться з багатою світською левицею. Вона спокушає його пропозицією, від якої Майк не може відмовитися, і разом вони вирушають до Лондона працювати над новою виставою. Коли Майк усвідомлює, що на думці у його супутниці, перед ним та його командою танцюристів постає питання: чи зможуть вони впоратися самотужки?

Як і у попередніх двох частинах, головну роль виконав Ченнінг Татум ("Крок уперед", "Удача Логана", "Персонаж"). Жіноча головна роль дісталася Сальмі Хаєк ("Фріда", "Відчайдушний", "Дім Гуччі", "Тілоохоронець дружини кілера"). Чи повернуться у франшизу інші персонажі з попередніх частин, поки тримається у таємниці.

В режисерське крісло франшизи, тим часом, повернувся Стівен Содерберг ("Ерін Брокович", "Трилогія Оушена", "Удача Лохана"), який зняв першу частину, частково надихнувшись біографією Татума, який у 19 років також підробляв стриптизером. Другу частину, що була менш успішною за першу, зняв інший режисер.

До речі, в український прокат фільм вийшов у Всесвітній день стриптизу

Детальніше про фільм читайте в огляді УНІАН.

До чого тут кохання?

What's Love Got to Do with It? (Великобританія, 2022, комедія/романтика)

В центрі сюжету цієї романтичної комедії – молода режисерка-документалістка Зої та її друг дитинства успішний хірург Казім, які у величезному Лондоні намагаються відшукати свою половинку на все життя. Зрештою, коли Казім обирає шлях своїх батьків – "шлюб за домовленістю", шокована таким вчинком Зої вирішує зняти про це фільм.

Головні ролі у фільмі виконали Лілі Джеймс ("Малюк на драйві", "Попелюшка", "Мамма Міа! 2", "Пем та Томмі") та Шазад Латіф ("Пасажир", "Фіктивний агент", "Зоряний Шлях: Дискавері"). Також одного з персонажів зіграла лауреатка премії "Оскар" Емма Томпсон ("Круелла", "Щасливого Різдва", "Люди в чорному: Інтернешнл", "Реальне кохання").

Режисером фільму виступив Шекхар Капур, найбільш відомий за дилогією "Єлизавета" (1998) та "Золотий вік" (2007) з Кейт Бланшетт в головній ролі. За перший фільм він був номінований на "Оскар" в категорії найкращий режисер.

Прем'єра фільму відбулася на міжнародному кінофестивалі у Торонто ще у вересні 2022 року, однак до широкого прокату він дістався тільки зараз. Наразі на IMDb фільм має оцінку 6,6 балів з 10, на Rotten Tomatoes – 65% схвалення від критиків, а на Metacritic – 63 бали від кінооглядачів, що відповідає характеристиці "в цілому позитивні відгуки".

Детальніше про фільм читайте в окремому огляді УНІАН.

Алькаррас

Alcarràs (Італія, 2022, пригод/драма)

Фільм-переможець Берлінського кінофестиваля 2022 року розповідає історію сім’ї фермерів, яка ось уже кілька поколінь вирощує персики в невеликому каталонському селищі Алькаррас. Однак цей урожай може стати останнім – новий землевласник хоче знищити сад і розмістити на його місці сонячну електростанцію. Родині загрожує виселення і втрата набагато більшого, ніж їхній будинок.

"Алькаррас" – другий повнометражний фільм іспанської режисерки Карли Сімон ("Літо, 1993"). Сценарій, який вона написала в співавторстві з Арнау Віларо, високо оцінило видання Rolling Stone, назвавши його "розумним і делікатно виліпленим".

У картині майже не залучені професійні актори: каст склали справжні мешканці регіону довкола Алькарраса. Винятком стала сестра режисерки Берта Піпо, яка виконала роль сестри з Барселони.

В Іспанії "Алькаррас" став одним із головних фільмів року. Його висунули на здобуття премії "Оскар" у категорії "Найкращий міжнародний фільм", хоча й до фінального списку номінантів він не потрапив, а метр іспанського кінематографа Педро Альмодовар назвав "Алькаррас" шедевром.

Наразі рейтинг фільму на IMDb наразі становить 7,1 бал з 10, а на платформі Rotten Tomatoes "Алькаррас" має 91% схвалення від критиків та 69% від широкої аудиторії. На сайті Metacritic картина набрала 85 балів з позначкою Must See, що відповідає характеристиці "всезагальне визнання".

Паралельні світи Джулії

Le tourbillon de la vie (Франція, 2023, мелодрама/драма)

Головна героїня фільму Джулія отримала неймовірну можливість – зазирнути у різні сценарії, щоб відшукати ті події в її житті, що призвели до глобальних змін. Тут і кохання, і кар'єра, і материнство, і багато інших моментів, на подальший розвиток яких могла вплинути будь-яка дрібничка.

Головну роль у фільмі виконала Лу де Лааж, яку свого часу визнали "Найбільш багатообіцяючою акторкою" Франції. На її рахунку такі фільми, як "Жапплу", "Я дихаю" та "Чорна скринька". Головну чоловічу роль у стрічці зіграв Рафаель Персонас ("Набережна Орсе", "Справа СК1").

Режисером фільму виступив сценарист Олів'є Трейн'є ("Андхадхун", "Настроювач фортепіано"), для якого "Паралельні світи Джулії" стали дебютною повнометражною режисерською роботою.

Прем'єра фільму відбулася наприкінці 2022 року. Наразі на IMDb його оцінка становить 7,1 бал з 10.

Свинка Елвіс

Elvis the Pig (США, 2022, сімейний)

В центрі сюжету цього фільму для юної аудиторії – молода дівчина, яка дізнається, що її улюбленого домашнього порося Елвіса доведеться продати місцевому фермеру, щоб урятувати сімейну ферму. Вся сім'я дівчини об'єднується, щоб врятувати Елвіса, з якого фермер хоче приготувати святкову вечерю, та повернути свою ферму, паралельно довівши, що любов коштує більше, ніж гроші.

Титанік

Titanic (США, 1997, мелодрама/драма/історія)

На честь 25-річчя виходу одного з найуспішніших фільмів в історії – мелодрами "Титанік" Джеймса Камерона – українські кіномани зможуть подивитися на великому екрані його відреставровану версію в форматі 4К 3D.

Нагадаємо, стрічка розповідає про молодих закоханих Джека і Роуз з різних соціальних класів, які знаходять один одного в першому і останньому плаванні сумнозвісного "​​Титаніка". Головні ролі у фільмі виконали Леонардо ДіКапріо та Кейт Вінслет, які після прем'єри в мить перетворилися з перспективних новачків на топ-зірок світового рівня.

У 1998 році "Титанік" було висунуто на премію "Оскар" у 14 номінаціях, з яких він переміг у 11, зокрема як найкращий фільм та найкращий режисер. Також він є одним з найкасовіших фільмів в історії із загальними зборами 2,2 мільярди доларів. Інтерес до фільму постійно підігріваються, а вчені, тим часом, проводять численні дослідження, чи міг би Джек вижити.

До тебе чи до мене

Your Place or Mine (США, 2023, комедія/романтика)

10 лютого американські стрімінгові сервіси розпочнуть парад романтичних комедії до Дня закоханих. Так, Netflix випустить фільм про пару давніх друзів, що живуть в різних містах – Нью-Йорку і Лос-Анжелесі. Вони вирішують на тиждень помінятися будинками: Пітер буде доглядати за сином Деббі, поки вона здійснює свою мрію.

Головні ролі у фільмі виконали кумири молоді нульових Різ Візерспун ("Білявка в законі", "Жорстокі ігри", "Між небом і землею") і Ештон Кутчер ("Де моя тачка, чувак?", "Донька мого боса", "Бабій").

Режисером фільму виступила Алін Брош Маккенна, яка свого часу написала сценарії до фільмів "Диявол носить Prada" і "Закони привабливості".

Хтось кого я знала

Somebody I Used To Know (США, 2023, комедія/романтика)

Тим часом Prime Video випустить фільм про трудоголіка Еллі, яка під час поїздки до рідного міста зустрінеться зі своїм колишнім хлопцем Шоном, що змусить її сумніватися у своєму життєвому виборі. Це почуття загострюється, коли вона зустрічає молодшу жінку Кессіді, яка нагадує їй людину, якою вона була раніше.

Головні ролі у фільмі виконали Елісон Брі (серіли "Божевільні", "Спільнота", "Блиск"), Джей Елліс ("Смертельний лабіринт", "Топ Ган: Меверік") та Кірсі Клемонс ("Наркотик", "Антебеллум", "Лига справедливости Зака Снайдера").

Режисером фільму виступив актор Дейв Франко ("Мачо і ботан", "Ілюзія обману", "Денна зміна"), молодший брат актора Джеймса Франка та чоловік виконавиці головної ролі Елісон Брі. До речі, Брі та Франко разом ще й написали сценарій до фільму. Це вже його друга повнометражна режисерська робота після фільму жахів "Під наглядом" 2020 року, скоріше позитивно сприйнятого критиками.

Опівночі

At Midnight (США, 2023, комедія/романтика)

Водночас Paramount+ випустить романтичну комедію про менеджера мексиканського готелю Алехандро та кінозірку Софі, яка приїздить туди на зйомки нового супергеройського фільму. Коли Софі ловить свого хлопаця та партнера по фільму на зраді, доля зводить її з Алехандро. Незважаючи на кардинально різні життя, Алехандро та Софі починають таємно зустрічатися опівночі.

Головні ролі у фільмі виконали мексиканський актор та співак Дієго Бонета ("Милі ошуканки", "Королеви крику", "Кохання, весілля та інші катастрофи"), Моніка Барбаро ("Топ Ган: Меверік", "Правосуддя Чикаго") та Андерс Холм ("Вигадана Анна", "Інтерв'ю", "Вроджена вада"). Також одну з ролей виконала комік та режисер Вітні Каммінгс, яка свого часу зняла популярний серіал "Дві дівчини без копійчини".

Режисером фільму виступив Джона Файнголд, який до цього зняв ромком "Побачення в Нью-Йорку".

Як працюють кінотеатри в умовах воєнного часу

Кінотеатри в умовах воєнного стану працюють з певними особливостями – на їхню роботу впливає комендантська година, повітряні тривоги та відключення електроенергії.

Так, якщо починається повітряна тривога, то показ фільму зупиняється, а глядачів просять покинути залу і вирушити в найближче бомбосховище. Зазвичай, якщо тривога менше 20 хвилин, то показ фільму продовжують з того місця, на якому зупинилися, якщо довше – пропонують обміняти квиток на інший сеанс. Опцію повернення коштів за скасовані сеанси пропонують нечасто.

Щодо відключення електроенергії, то у деяких кінотеатрах вже є генератори, тому фільми показують і під час відключення світла. Якщо ж у кінотеатрі немає генератора та сеанс скасовують, тоді діє аналогічна система обміну квитків, як у випадку з повітряними тривогами.

***

Крім того, ви можете подивитися фільми, що вийшли в попередні тижні, та найцікавіші серіали лютого 2023 року – цього тижня вийдуть перша частина 4 сезону серіалу "Ти" про харизматичного маніяка Джо Голдберга та перший епізод фінального сезону серіалу "Флеш" від The CW.

Марина Григоренко

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся