Кадр з фільму "Мій коханий ворог" / фото vlg.film

З 9 грудня 2021 року в українських кінотеатрах стартують покази романтичної комедії "Мій коханий ворог" (The Hating Game) від режисера Пітера Хатчінгса, заснованої на світовому бестселері письменниці Саллі Торн.

Головні ролі в ромкомі виконали зірки хоррору "Острів фантазій" Люсі Хейл і Остін Стоуелл. Ми з'ясовували разом з vlg.film всі подробиці про новий фільм, трейлер якого викликав бурю позитивних обговорень серед читачів оригінального роману.

Про успіх першоджерела The Hating Game

Австралійська письменниця Саллі Торн дебютувала з романтичною книгою The Hating Game в 2016 році. Роман про конфлікт почуттів і корпоративної етики стартував з 37 місця в списку бестселерів USA Today, поступово піднімаючись в чартах. Після того, як The Hating Game вийшла в 25 країнах і потрапила в список 20 найкращих романтичних бестселерів від впливового видання The Washington Post, роман перемістився в найпрестижніший книжковий чарт Північної Америки – список бестселерів за версією The New York Times, де і протримався в топі більше 9 місяців.

Кадр з фільму "Мій коханий ворог" / фото vlg.film

Не дивно, що в 2018 році відразу кілька студій вступили в боротьбу за права на екранізацію The Hating Game, яку в підсумку виграла компанія Mister Smith (спільна дочірня студія колишнього боса Lionsgate Девіда Гаррета і німецького консорціуму Constantin) і почала розробку проекту в 2019 році.

Про що фільм

Сюжет і книжкової, і кіношної комедії "Мій коханий ворог" йде по стопах популярної жіночої белетристики і крутиться навколо книг і видавничого бізнесу. Два дуже несхожих нью-йоркських видавництва об'єднуються в одну компанію, і їхні колективи опиняються залученими в стан холодної війни, що іноді перетікає в гарячі конфлікти. І в центрі цих бойових дій – Люсі Хаттон і Джошуа Темплеман.

Кадр з фільму "Мій коханий ворог" / фото vlg.film

Вони обидва – незамінні бізнес-помічники своїх босів, які стали спів-головами компанії Bexley&Gamin. І вони обидва зненавиділи один одного з першої зустрічі. Тепер ця "парочка з пекла" ще й претендує на одну посаду операційного директора видавництва. Конкуренти укладають парі: якщо один з них отримує посаду – другий подає у відставку. Але все, звісно ж, йде не за планом.

Люсі – розумна і чарівна, Джошуа – холодний і відсторонений. І підхід до роботи і до відносин з людьми у них дуже різний. Вимушені сидіти в одному приміщенні по 40, 50, а то і 60 годин на тиждень, вони стали помічати, що можливо, їхня неприязнь виростає з абсолютно іншого джерела? А може – це просто чергова гра, щоб вибити суперника з гри?

Творці й акторський склад

Для адаптації прози Саллі Торн запросили сценаристку Крістін Менгерт і режисера Пітера Хатчінгса, відомого завдяки роботі над незалежними стрічками "Чи вмієш ти зберігати секрети?", "30 божевільних бажань" та "Ізгой".  Для нього – "Мій коханий ворог" перший по-справжньому великий проект, тому вибір акторів на головні ролі був дуже важливий.

Ще на моменті покупки прав на книгу, майбутнім проектом зацікавилася Люсі Хейл – голлівудська акторка, співачка і просто стильна дівчина з міні-армією в 24 мільйони підписників в Instagram. Зірка шоу "Милі ошуканки" і "Кеті Кін"(спін-офф "Рівердейла"), а також хоррорів "Правда чи дія?" і "Острів фантазій", не тільки ідеально підходила за типажем на роль тезки "Люсі Хаттон", але й взяла на себе обов'язки продюсера проекту.

Кадр з фільму "Мій коханий ворог" / фото vlg.film

"Створення цього фільму було таким сильним і швидким поривом, з того моменту, як я прочитала книгу, потім драфт сценарію і до готового фільму, який вже ожив і зовсім скоро потрапить на екрани, все ніби сталося не за 2 роки, а за 2 тижні. Мене одразу зачепила динаміка між Люсі та Джошем. У сценарії багато гумору, але суть в тому, що кидаючи виклик один одному, у них є шанс стати кращою версією самих себе. Це все, про що можна попросити: яскраві герої в незвичайній, але впізнаваній ситуації", – коментує Хейл.

Роль конкурента Люсі – чоловіка в ідеальному костюмі Джошуа Темплемана – спочатку була запропонована канадському акторові Роббі Амеллу з шоу "Флеш" і ромкому "Простушка". Але через перенесення зйомок до Нью-Йорку з усім відомої причини (пандемія COVID-19), у актора стався конфлікт з графіком зйомок в іншому проекті студії Constantin Films – ребуті "Обителі зла".

Тоді Люсі Хейл запросила свого колегу за "Островом фантазій" Остіна Стоуелла на роль манірного Джошуа.

"Люсі та команда розповіли мені про проект, і я зрозумів, що давно шукав щось саме таке як "Мій коханий ворог" – кумедне, легке, романтичне", – розповів американському виданню Deadline харизматичний актор, що вперше засвітився у військовій драмі "Шпигунський міст" Стівена Спілберга.

Інші ролі в романтичній комедії виконали Сакіна Джеффрі ("Картковий будинок", "Містер Робот"), Корбін Бернсен ("Метод Камінські", "Поцілунок навиліт"), зірка Бродвею Даймон Данно та інші.

Вас також можуть зацікавити такі матеріли: