Кадр з фільму "Дорогий Джон" / скріншот

Якщо ви шукайте фільм на вечір, то наша добірка - те, що потрібно. Розповідаємо про п'ять класних фільмів про красиве кохання. Вони точно сподобаються, оскільки там немає банального і передбачуваного сюжету. 

Дорогий Джон

Молодий хлопець на ім'я Джон - солдат американської армії. Одного разу під час відпустки він знайомиться з дівчиною на ім'я Саванна. Їхні почуття спалахнули вже під час першої зустрічі. Джону залишається служити ще понад рік. Весь цей час вони з Саванною листуються і мріють про спільне життя. 

Все змінює теракт 11 вересня 2001 року, після якого весь загін Джона підписує контракт про службу ще на 2 роки. Чоловікові нічого не залишається, крім того, як наслідувати приклад товаришів по службі. Саванна, дізнавшись про це, приходить у відчай. Їм доводиться розлучитися, але вони ще не знають, що доля обов'язково зведе їх знову. 

Будинок біля озера

Сюжет фільму розгортається навколо двох головних персонажів - Кейт Форстер (Сандра Буллок) і Алекса Вінсента (Кіану Рівз).

Кейт Форстер - успішна лікарка-педіатр, яка переїжджає з Чикаго в будинок біля озера разом зі своєю собакою. Однак, після прибуття вона виявляє, що будинок насправді був безлюдним вже кілька років. Вона починає отримувати поштові повідомлення, адресовані попередньому мешканцю, і вирішує відповісти на них, думаючи, що це допоможе залагодити непорозуміння.

Алекс Вінсент, отримавши лист від Кейт, не одразу розуміє що відбувається, оскільки лист надійшов від жінки, яка, як йому здавалося, повинна жити в майбутньому. Однак, коли вони починають листуватися, Кейт і Алекс усвідомлюють, що вони насправді живуть у різні проміжки часу. Вона знаходиться в 2006 році, а він - в 2004 році.

Труднощі перекладу

Американська комедійна драма, режисером якої є Софія Коппола. Фільм розповідає історію знаменитого актора Боба і молодої випускниці коледжу Шарлотти. 

Боб приїжджає в Токіо, щоб знятися в рекламі. Він відчуває себе відірваним від реальності і страждає від душевної туги. У готелі він зустрічає Шарлотту, дружину фотографа, яка теж відчуває загубленість в цьому чужому світі.

Боб і Шарлотта починають проводити час разом, і між ними виникає особливий зв'язок. Вони занурюються в дослідження Токіо, його культури та нічного життя. У процесі вони обговорюють свої власні проблеми, свої страхи і бажання, і знаходять розуміння і підтримку один в одному. 

Протягом декількох днів Боб і Шарлотта переживають різні пригоди і зустрічають різних людей, кожен раз дізнаючись щось нове про себе і про світ навколо них. Вони опиняються в ситуаціях, коли мовний бар'єр та культурні відмінності створюють деякі кумедні та незручні ситуації, але в той же час вони знаходять способи спілкування та розуміння.

Опівночі в Парижі

Гіл, який страждає від літературної кризи і мріє про більш надихаюче життя, регулярно гуляє нічними вулицями Парижа. Одного разу, перебуваючи на п'ятничній прогулянці, Гіл сідає на сходинки собору Нотр-Дам і раптово переноситься в минуле - в Париж 1920-х років - епоху, яку він вважає золотим століттям літератури і мистецтва.

У цей час Гіл зустрічається та спілкується з такими легендарними художниками та письменниками, як Ернест Хемінгуей, Френсіс Скотт Фіцджеральд, Гертруда Штейн та Пабло Пікассо. Він опиняється втягнутим у захоплюючі дискусії та пронизаний енергією та натхненням, які так довго шукав.

Кохання та інші ліки

Фільм розповідає історію Джеймі Ренделла, продавця фармацевтичних препаратів, і Меггі Мур, молодої жінки, яка страждає на хворобу Паркінсона.

Джеймі Ренделл - харизматичний і дещо безвідповідальний молодий чоловік, який, у пошуках легкого заробітку, вирішує спробувати свої сили у сфері продажів фармацевтичних препаратів. У процесі своєї роботи він зустрічає Меггі Мур - привабливу і незалежну жінку, яка живе з хворобою Паркінсона.

Існує сильний взаємний потяг між Джеймі та Меггі, навіть попри те, що вони відрізняються своїми життєвими принципами та поглядами на стосунки. Їхній романтичний зв'язок ускладнюється фізичною та емоційною хворобою Меггі, яка впливає на її здатність довіряти і приймати кохання.

Раніше УНІАН писав про п'ять вражаючих фільмів про помсту і розплату.

Вас також можуть зацікавити новини: