Ліллі Вачовскі взяла участь у проекті тільки побічно \ скріншот з відео

Шанувальники культового фільму "Матриця" були дещо спантеличені тим, що в трейлері нової частини з підзаголовком "Воскресіння" режисером вказана тільки Лана Вачовскі, оскільки основну трилогію вона створювала зі своєю сестрою Ліллі.

Справа в тому, що Ліллі Вачовскі через низку особистих причин виявилася не зацікавлена в проекті. В кінці серпня молодша Вачовскі на віртуальній конференції з приводу серіалу для каналу Showtime "Робота в процесі" (вона пише до нього сценарій і виступає шоураннеркой) відповіла на питання, чому її ім'я не пов'язане з новою частиною фільму.

"Я завершила мій трансгендерний перехід і була абсолютно виснажена, тому що ми зробили "Хмарний атлас" і "Сходження Юпітер", а також перший сезон "Восьмого почуття" поспіль. Ми публікували одне і готували інше одночасно. Йдеться про три більш ніж 100-денні знімальні періоди для кожного проекту, а ще камінг-аут і повне виснаження – мій світ немов розвалювався, навіть незважаючи на те, що я немов вилуплювалася зі свого яйця. Так що мені знадобилася перерва від цієї індустрії. Мені потрібно було відновити зв'язок з самою собою як художницею, і я зробила це, повернувшись до навчання, малювання", – розповіла Ліллі.

Тому до моменту, коли Лана задумала зняти четверту "Матрицю", її сестра і напарниця по творчості була не готова до настільки великої і кропіткої роботи. Ліллі хотілося змінити рід діяльності, до того ж вона вважала, для її кар'єри це буде крок назад.

Читайте такожОпубліковано інтерактивні тизери нової частини "Матриці" (відео)"Лана придумала ідею ще одного фільму "Матриця" і ми поговорили про це. Власне, ми почали обговорювати це в проміжку між смертю нашого батька і нашої мами, які пішли з розривом близько п'яти тижнів. І в ідеї стати частиною чогось, що я вже робила раніше, було щось явно непривабливе", - так описала свої почуття Ліллі. А повернення до "Матриці" вона порівняла з ходінням по старих стежках в старих черевиках. "Я не хотіла робити цього", - пояснила Ліллі Вачовскі.

Тому все, що вона зробила для четвертої частини "Матриці", це дала сестрі дозвіл на використання спільних сценарних напрацювань і створених спільно персонажів. Так що ім'я Ліллі може з'явиться тільки в титрах. Її участь у проекті була лише непрямою, саме тому в трейлері згадується ім'я тільки Лани Вачовскі, пише 112ua.tv.

"Матриця-4": що відомо

У 2021 році фанати "Матриці" зможуть побачити довгоочікуване продовження культової фантастичної трилогії. Головні ролі фільму знову зіграли Кіану Рівз і Керрі-Енн Мосс, а режисером, як і раніше, буде Лана Вачовскі. Подробиці сюжету невідомі.

Кіану Рівз повідомляв, що це буде "історія про кохання", і вона не буде приквелом до оригінальної трилогії. Прем'єра спочатку була запланована на кінець травня 2021 року, однак у зв'язку з тим, що зйомки були припинені, її кілька разів переносили. Тепер дата прем'єри намічена на 22 грудня.

Трансгендерність Вачовскі

Ліллі і Лана Вачовскі є транс-жінками. До трансгендерного переходу були відомі як брати Вачовскі - Лоренс Вачовскі (Лана) і Ендрю Пол Вачовскі (Ліллі).

Чутки про трансгендерність Лани Вачовські публікувалися в різних виданнях з початку 2000-х років, проте в той час Вачовскі не висловлювалися публічно на цю тему. Лана зробила камінг-аут як трансгендерна жінка в липні 2012 року, ставши першою відкритою трансгендерною людиною серед найбільших голлівудських режисерів.

Ліллі в 2016 році у відповідь на численні загрози аутингу (примусового розголошення відомостей про трансгендерність) з боку видання Daily Mail також зробила публічний камінг-аут як трансгендерна жінка.