Український фільм про дитину з Донбасу покажуть на Берлінале / фото Держкіно

Створений за підтримки Держкіно документальний фільм Тараса Томенка "Терикони" покажуть 15 лютого - в конкурсній секції Берлінале "Generation KPlus".

Трейлер стрічки опубліковано на YouTube-каналі Держкіно

За офіційною статистикою, зараз у зоні бойових дій на Донбасі проживає близько 10 тисяч дітей. Про одну з таких - 15-річну Настю - розповість нова стрічка. 

Читайте такожОскар-2022: український фільм "Погані дороги" не потрапив у шорт-лист премії

Героїні було шість років, коли у новорічну ніч три ракети, випущені російською армією, влучили в її будинок, вбивши її батьків. 

"Для таких, як вона, війна стала чимось буденним, пейзажем за вікном. Але Настя не припиняє мріяти – про новий будинок, собаку, – і продовжує писати листи Діду Морозу з проханням повернути їй батька", - йдеться в описі стрічки.

Фільм покажуть в секції "Generation KPlus". Generation — одна з конкурсних секцій Берлінале. Вона присвячена фільмам про дітей та розділена на дві частини за віком: Generation Kplus (діти) й Generation 14plus (підлітки). Режисер Тарас Томенко вже має нагороду Best short film програми "Panorama" 51-го Берлінського кінофестивалю.

Проєкт фільму "Терикони" став одним із переможців Десятого конкурсного відбору Держкіно. Виробництвом стрічки за підтримки Державного агентства України з питань кіно займалося "ІнсайтМедіа". 

Вас також можуть зацікавити новини: