"Театр 360 градусів" покаже 10 перших прем'єр вистави безкоштовно / фото Сергій Кустов

В Україні запустили інноваційний арт-проект "Театр 360 градусів", який вперше покаже відеоверсії театральних постановок з інтеграцією в них 3D-копій акторів і декорацій. Вперше сучасні голлівудські технології об'єднаються з класичним сценічним мистецтвом, що зробить театр доступним кожному українцю. 

Читайте такожСігурні Уівер розповіла про свої зйомки в "Аватарі 2" і знялася в красивій фотосесії

Першою постановкою, яку покажуть онлайн, стане "Кам'яний володар" київського Театру на Подолі на основі поетичної драми Лесі Українки в інтерпретації українського режисера Івана Уривського. "Театр 360 градусів" покаже 10 перших прем'єр вистави безкоштовно, а щоб отримати квитки, варто зареєструватися на сайті проекту: https://theatre360.com.ua/. Перший онлайн-показ відбудеться вже 17 листопада, а подальші онлайн-вистави будуть проходити щодня. За анонсами вистав та новинами проекту слідкуйте на офіційній Facebook- сторінці Театр 360 градусів.

Відео дня

Творцями проекту виступив тандем відомої української актриси Даші Малахової і продюсера Наталії Чижової. Організатори ставлять перед собою глобальну мету: зробити театр доступним, об'єднавши театр і сучасні технології в новий вид візуального мистецтва.

фото Сергій Кустов

За словами організаторів, світовий і український театр переживають складний час через карантинні обмеження. Тому зараз, як ніколи, важливо привернути увагу громадськості до режисерів і акторів, які створюють яскраві, авангардні вистави, але знають їх практично тільки театрали.  

"Тепер театр можна відвідувати зі свого смартфона або комп'ютера, не виходячи з дому, — говорить Даша Малахова. - Я хочу, щоб люди полюбили театр онлайн і прийшли в офлайн. До того ж так ми зможемо в десятки разів розширити аудиторію, яка побачить роботу великої творчої команди».

На екранах своїх гаджетів всі бажаючі зможуть побачити діджиталізований театр-симбіоз живої акторської гри і постановки з технологіями. 

фото Сергій Кустов

Проект "Театр 360 градусів" покликаний показати всю багатогранність театрального мистецтва. Адже, навіть перебуваючи в залі театру, глядач спостерігає картину тільки з одного ракурсу, — розповідає Наталія Чижова, співпродюсерка проекту. - Ми розширимо пізнання про український театр на всі 360 градусів і покажемо, що театр — це історія про інновації, безмежну фантазію і ф'южн».

"Унікальність проекту полягає ще й у його інноваційності. Вперше в Україні (а може бути і в світі) в театральну виставу будуть впроваджені 3D копії акторів. Технологія, яка використовується в Голлівуді, покаже все те, що не можна передати словами. А це багато чого коштує",- каже Валентин Кондратюк, режисер відеоверсії, та Андрій Компанієць, режисер 3D-анімації.

Нагадаємо, що через карантин на роботу театрів були накладені певні обмеження: їм не можна заповнювати глядацький зал на 100%. Також згідно з карантинними обмеженнями, які набрали чинності 19 жовтня, в результаті попадання Харкова в Червону карантинну зону, театри, кінотеатри, інші Заклади культури та розважальні заклади в Харкові закрилися.

Нагадаємо, раніше Netflix назвав найпопулярніший серіал цього року.