Кадр з серіалу "Навколо світу за 80 днів" / скріншот

Американська телемережа PBS представила півхвилинний тизер свого мінісеріалу "Навколо світу за 80 днів". 

Головну роль авантюриста Філеаса Фогга в проекті виконав британський актор Девід Теннант, повідомляє Deadline.

Компанію йому на екрані складе француз Ібрагім Кома, який зіграє камердинера Паспарту, і Леоні Бенеш - їй дісталася роль журналістки Ебігейл Фікс.

Другорядні ролі дісталися Джейсону Уоткінсу, Пітеру Саллівану, Ліндсі Дункан, Доллі Уеллс, Річарду Вілсону, Файкалу Елькіхелю, Ентоні Фланагану, Гарі Бідлу і Джованні Скіфоні.

Прем'єра серіалу відбудеться 10 жовтня на телефестивалі "Каннезері" в Каннах, де покажуть перші два з восьми епізодів телеадаптації класичного твору Жюля Верна.

Читайте такожНайкращі серіали від Netflix: що варто подивитисяГоловним сценаристом і виконавчим продюсером проекту виступив Ешлі Фароа.

Права на серіал вже купили британська BBC і швейцарська RTS.

Зйомки серіалу проходили дуже важко - у березні 2020 року їх довелося призупинити через всесвітню пандемію коронавірусу лише через три тижні після початку.

З цієї ж причини знімальна група перемістилася з ПАР до Румунії, яка оговталася набагато швидше за африканську державу. Викликані COVID-19 затримки обійшлися творцям в 4 млн фунтів стерлінгів.

Нагадаємо, що цієї осені в українських кінотеатрах вийшла анімаційна адаптація "Навколо світу за 80 днів" від французької STUDIOCANAL.