Євген Хмара / прес-служба 1+1

Український композитор Євген Хмара зняв кліп у тунелі київської станції метро "Контрактова площа" у супроводі оркестру ЗСУ – 50 музикантів оркестру доєдналися до проекту. Про зйомки розповідає "Сніданок з 1+1". 

Особливістю зйомок стало те, що вони відбувалися не на пероні, а білий фірмовий рояль композитора стояв прямо на коліях метрополітену. Зйомки відбувалися у нічний час, а колії, звісно, були знеструмлені.

"Виникла ідея розповісти світу про життя цивільних українців через соціокультурний музичний відеопроект з робочою назвою "Музика підземного Києва". З 24.02.2022 життя мільйонів українців продовжилося в бомбосховищах – дитинство, мрії, ідеї, а також музика – відтепер оселилися й в київському метрополітені. Світовій спільноті складно уявити, як міський вид транспорту може стати прихистком для тисяч людей, сімей, прихистком для творчості та креативу", - розповідає Євген Хмара про ідею проекту.

Таким чином, проект має на меті показати незламність українського духу. Навіть в метрополітені, який перетворився на укриття, життя продовжується і музика продовжує звучати, навіть коли місто здригається і стогне від вибухів. 

Під час зйомок Євген виконав авторську композицію "REVIVAL" яка присвячується сьогоді всім українцям. 

Євген Хмара зіграв у супроводі оркестру ЗСУ / прес-служба 1+1

До проекту долучився і військовий оркестр Збройних сил України під керівництвом диригента Дмитра Антонюка. 50 музикантів, наживо, під вражаючу акустику бетонних тунелів між станціями метро "Контрактова Площа" та "Тараса Шевченка" . 

"Музика має велику силу. Музика об’єднує та дарує емоції, які здатні проникнути в глибини наших душ та сердець. Ця композиція – це молитва. Молитва за всіх постраждалих людей, яких настигла ця кривава, терористична війна. Я знаю, що ми переможемо, тому що за нами правда і з нами Бог", - наголошує Євген Хмара.