Не забувайте про те, що морква потребує підгодівлі / фото ua.depositphotos.com

У літній період городники знають, що особливу увагу варто приділити моркві. Вона активно росте і формує коренеплоди. Однак у мережі настільки багато порад про те, чим підгодувати моркву у липні-серпні, що очі буквально розбігаються.

УНІАН зібрав основні і найважливіші правила, які точно допоможуть вам виростити величезний урожай хрусткої і солодкої моркви. Про те, чим підгодувати моркву в липні та які добрива потрібні для моркви у цей період, розповідаємо нижче.

Чим підгодувати моркву, щоб вона була великою - допоможе "органіка"

Органічні добрива є одним з найбільш ефективних і безпечних способів підгодівлі моркви. Компост або перегній збагатять грунт органічною речовиною, поліпшать її структуру і допоможуть рослині краще засвоювати поживні елементи. Вносити органічні добрива на грядки потрібно перед посівом або розсадженням моркви. А нині, коли у моркви проходить фаза активного росту, так само удобрюйте її "органікою". 

Відео дня

Раніше УНІАН вже розповідав, чим підгодувати моркву, щоб вона була великою. Детальний опис рецепта органічного добрива точно вам знадобиться.

Чим підгодувати моркву в серпні, щоб була солодкою - потрібен фосфор і калій

Фосфор і калій дуже важливі на етапі для формування великих коренеплодів. Такі добрива покращують розвиток кореневої системи, роблять смак і солодкість моркви просто неймовірними.  Не менш важливий азот.

Щоб приблизно розуміти, скільки потрібно вносити фосфору і калію для моркви, варто розкрити секрет величезних врожаїв у фермерів. У великих масштабах, для вирощування 1 тонни моркви, їм потрібно 4,5 кг. калію, 2,5 кілограма азотних добавок і 1,35 кг. фосфору.

Чим підгодувати моркву в літній період - не забувайте про листя (бадилля)

Багато хто думає, що для моркви потрібна тільки прикоренева підгодівля. Однак не варто забувати про бадилля. Якщо воно буде жовтим і сухим - це ознака того, що весь урожай під великою загрозою. Щоб приготувати підгодівлю для бадилля, вам знадобляться:

  • 2 грами (чайна ложка) борної кислоти;
  • 10 літрів чистої води.

Досвідчені дачники радять підігріти літр води, щоб борна кислота добре розчинилася, а вже потім розводити все у 9 літрах. Цим розчином потрібно обприскувати листя. 

Підживлення бадилля варто проводити на початку серпня. У цей період ви дасте моркви фінальний "поштовх" до максимального врожаю. Рослина отримає додаткові сили для формування міцних, солодких і хрустких коренеплодів.

Вас також можуть зацікавити новини: