Дізнайтеся, чим можна підгодувати смородину ранньою весною / фото ua.depositphotos.com

Навесні приходить час саду та городу, цей період потрібно використовувати по максимуму. Адже якщо рослини не отримають підгодівлю, то на великий урожай можете і не розраховувати. Особливу увагу варто приділити смородині, яка потребує добрив вже на самому початку весни.

Раніше УНІАН розповідав, як виростити пишні хризантеми з насіння і живців, тепер же пропонуємо вам дізнатися, чим удобрювати смородину. 

Коли удобрювати смородину

Перш ніж дізнатися, чим удобрювати смородину і агрус навесні, вам варто дізнатися, коли саме це потрібно робити. Підживлення краще давати до того, як на кущах розпустяться бруньки. Важливо не пропустити період початку вегетації.

Відео дня

Якщо ж ви не удобрити смородину до цього, то втратите шанс підживити рослину для кращого росту. В такому випадку про великий урожай можна і не мріяти. Удобрювати смородину навесні дуже важливо.

Чим удобрювати смородину - важливе правило

В першу чергу, вам варто зрозуміти, що добриво для смородини буває різним. В осінній і весняний періоди потрібна різна підгодівля. Восени кущі потрібно підгодовувати фосфором і калієм. 

А ось навесні рослині потрібен азот. Саме це відповідь на питання про те, яку підгодівлю любить смородина. Навесні, коли сніг вже зійшов, азотні кислоти не так вимиваються з грунту, а тому це найкращий період для добрива. 

Удобрюємо смородину азотом

Азотні добрива дуже легко застосовувати для підгодівлі. Найчастіше достатньо лише одного разу. Для добрива вам знадобляться:

  • Сечовина або аміачна селітра - 2 столові ложки.
  • Вода - 10 літрів.

Цього буде достатньо для одного куща. Розчиніть сечовину або селітру у воді, після чого вилийте добриво під смородиновий кущ. Якщо ж ви хочете збільшити врожайність, так як в минулому році кущі дали занадто мало ягід або перемерзли взимку, то дозу добрива треба зменшити на 25%.

Як підгодувати смородину органічними добривами

Якщо ж ви не хочете підгодовувати смородину таким способом, вам допоможе простий народний засіб. Багато хто не знає, як удобрювати смородину картопляними шкірками, а тому думають, що куди простіше купити магазинні хімікати і вже готові речовини для підгодівлі. Насправді ж все дуже просто.

Для приготування добрива з картопляних шкірок вам потрібно подрібнити їх до стану кашки, а потім змішати з водою. У вас повинна вийти трохи густа підгодівля, яку потрібно настоювати протягом доби. Після цього, коли суміш "заграє", її можна виливати під кущ смородини. Картопляні шкурки додадуть рослині сил, і ви можете чекати великої кількості ягід.

Вас також можуть зацікавити новини: