Що можна полити пивом на городі / depositphotos.com

Підживлення пивом городу - старий-добрий бабусин засіб. Він перевірений часом і працює не гірше комплексних добрив. Про те, які рослини можна підгодувати пивом і як це робити, а також що не можна поливати напоєм - розповідаємо в матеріалі. 

Чим корисне пиво для рослин

Пиво як підгодівлю використовують для багатьох культур. Воно зміцнює імунітет і допомагає одужати хворим і ослабленим рослинам. У пиві містяться такі корисні речовини:

  • Дріжджі 

Прискорюють ріст пагонів і коренів, рослини менше хворіють, дають хороший урожай і рясно цвітуть. Завдяки дріжджам розсада краще переносить пікіровку і приживається на новому місці.

Відео дня
  • Солод 

Багатий крохмалем, рослинними білками і природними цукрами, за рахунок цього живить рослини і прискорює їхній ріст. Також солод сприяє розмноженню мікроорганізмів, які переробляють грунт і збагачують його азотом і калієм.

  • Шишки хмелю

Містять цілий комплекс корисних речовин - калій, магній, залізо, кальцій, камедь, каротин, марганець, фосфор, селен, флавоноїди, вітаміни групи В.

Які рослини люблять пиво 

Давайте розберемося, що добре поливати пивом, а які рослини його не люблять. Пивну підгодівлю, як правило, використовують практично для всіх городніх культур, за винятком деяких. 

Не люблять пиво:

  • картопля,
  • цибуля,
  • часник,
  • листовий салат.

Якщо їх полити пивом, то вони втратять свої корисні властивості та смак.

Як підгодовувати рослини пивом

Для початку потрібно взяти правильне пиво - без барвників, консервантів, штучних підсолоджувачів і ароматизаторів. В ідеалі це має бути живе пиво. Якщо такого немає - беріть магазинне, світле і безалкогольне.  Воно повинно містити тільки хміль, солод, воду і дріжджі. Термін зберігання має бути не більше 10 діб.

Пиво для підгодівлі можна використовувати в чистому вигляді, а можна розбавити. Найчастіше пиво розбавляють водою в пропорції 1: 10. Беруть відстояну, талу або м'яку колодязну воду.

Якщо хочете використовувати пиво в чистому вигляді, то потрібно його відкрити, перелити в банку і залишити на 12 годин в прохолодному місці - щоб зникли шкідливі сполуки.

Поливають рослини під корінь, намагаючись не потрапляти на листочки. Попередньо їх потрібно полити звичайною водою. Розбавленого пива потрібно 500 мл для однієї рослини, нерозбавленого - досить 100 мл на кожну.

Захоплюватися пивною підгодівлею не можна, щоб не нашкодити - досить буде поливати рослини 1 раз в 2-3 тижні.

Раніше ми розповідали, що не можна удобрювати дріжджами і чому.

Вас також можуть зацікавити новини: