Поради, чим підгодувати літню малину для хорошого врожаю / фото pixabay.com

Не секрет, що головною метою всіх садівників є отримання хорошого врожаю. Це стосується і дуже смачною та улюбленої всіма ягоди - малини. Чим підгодувати малину під час цвітіння і плодоношення - розповімо в матеріалі.

Чим підгодувати малину влітку для хорошого врожаю - зверніть увагу

Щоб отримати велику кількість великих ягід, вкрай важливо знати, чим підгодувати літню малину. У цей період на рослині починають активно зав'язуватися плоди, і їм необхідні сили. Тому влітку малину треба удобрювати каліє - і азотовмісними речовинами, тобто тими, які використовувалися в період цвітіння.

Азотні добрива треба вносити до формування самих ягід: сечовину або аміачну селітру висипати між малиновими кущами, заглиблюючи їх трохи в землю.

Відео дня

З настанням періоду плодоношення потрібно забути про азот (коров'як або пташиний послід) для добрива рослин. Краща підгодівля для малини на даний період часу - компост, який використовується як шар мульчі в кілька сантиметрів. Також ефективним буде калійний сульфат: беремо 40 грам в 10 літрів води для поливу одного квадратного метра.

Застосування добрива для малини ремонтантної влітку принципово не відрізняються, хіба що можна взяти для підгодівлі нітрофоску: близько 40 грам на 10 літрів води для квадратного метра.

Підживлення малини з весни до осені - важливий момент

Обов'язково потрібно пам'ятати, що підгодівля малини по місяцях грунтується на циклах її дозрівання. Опишемо основні:

  • Вперше вона проводиться навесні - ідеально підійде суперфосфат, селітра або попіл.
  • Допомогти рослиною треба влітку перед формуванням квіток і плодів, тим більше в тому випадку, якщо підгодівля навесні була неефективною або несвоєчасною.
  • Підгодовувати малину в обов'язковому порядку і вкрай важливо потрібно і восени. Через плодоношення кущі витрачають необхідні цілющі речовини. Якщо запас ресурсів малини не поповнити, то на наступний рік про рясний урожай ягід можна забути або ж рослини взагалі не переживуть зиму.

Тепер, коли ви знаєте, чим підгодувати малину, щоб було багато ягід, а урожай порадував, використовуйте ці поради і не забувайте ключові рекомендації.

Раніше ми писали, чим підгодувати малину, щоб було багато ягід, розповівши про унікальний засіб.

Вас також можуть зацікавити новини: