Досвідчені городники розповіли, чим найкраще підгодувати часник / фото ua.depositphotos.com

Якщо у вас на грядці є часник, то якраз настала пора звернути на нього увагу. Справа в тому, що з середини червня часник починає нарощувати масу головок, тому його необхідно підживити. Чим полити часник в червні місяці, щоб зібрати хороший урожай - читайте в матеріалі.

Чим можна підгодувати часник влітку - підручні засоби

За допомогою цих нехитрих засобів потім можна зібрати часник розміром з кулак. Так, дачники радять підгодувати літній часник в червні настоєм із попелу. Для нього потрібні:

  • 10 л води;
  • 1 склянка попелу з дерева;
  • 1 стакан оцту 9%.

Перевага цього методу в тому, що розчин відразу після приготування можна використовувати для поливу часнику під корінь.

Відео дня

Чим підгодувати зимовий часник в червні - які засоби радять дачники

В цей час рослини потребують мінеральних добрив. Для поливу можна взяти сульфат калію, калімагнезію або монофосфат калію. Калімагнезії потрібно буквально кілька грам на 10 л води. Сульфату калію - 30 гр на 10 л води, а монофосфату калію - 10 гр. 

Деякі дачники використовують сухе калійно-фосфорне добриво з розрахунку 30-40 гр на 1 кв. м. 

А для того, щоб добриво добре засвоїлося, можна додати гумати.

Чим підгодувати часник, щоб головки були великими - порада городників

Городники з досвідом пояснили, що в період з середини до кінця червня потрібно застосувати фосфорно-калійне добриво. Ця підгодівля часнику для збільшення головки готується так: в 10 л води розмішати по 20 гр сульфату магнію, суперфосфату і сульфату калію.

Перед застосуванням добрива між рядами потрібно зробити маленькі борозни і вилити в них розчин з розрахунку літр добрива на погонний метр. Після борозну засипати землею.

Полив часнику в червні - копійчані засоби

Найкраще добриво для часнику, звичайно, натуральне. Досвідчені городники радять звернути увагу на попіл, сухарі і дріжджі.

Розчин з попелом готується так: один стаканпопелу на 10 л води. Міксу потрібно постояти пару годин. Перед поливом зробити між рядами канавки, залити в них трохи води, а потім добриво і засипати землею.

Розчин з сухарями і дріжджами: 10 л води, півкілограма сухарів, по 100 гр сухих дріжджів і цукру. Інгредієнти перемішати і дати постояти добу в теплому місці, періодично помішуючи. Перед застосуванням настій розвести водою 1 до 10.

Городники зазначають, що цей засіб не тільки збільшить головку часнику вдвічі, а й врятує рослини, якщо їх стебла тонкі та слабенькі.

Раніше УНІАН писав, що робити, якщо гниють кабачки на грядці.

Вас також можуть зацікавити новини: