Птахи можуть з'їсти ваш урожай, тому з ними потрібно боротися / фото depositphotos.com

Городники знають, що птахи - це не тільки красиві пернаті, а й шкідники врожаю. Тому з ними варто боротися всіма можливими способами, щоб врятувати свій город. 

УНІАН розповідає, як ефективно відлякувати птахів.

Як боротися з птахами на городі - найкращі лайфхаки

Насправді, ефективних способів не так вже й багато. А якщо говорити і про дешеві, то цей список ще більше скорочується. Однак, як кажуть досвідчені садівники, все ж є кілька лайфхаків, які дадуть вам стовідсотковий результат:

Відео дня
  • Біоакустичні звуки

Найкращий відлякувач птахів в городі - це біоакустичні звуки. Купіть прилад, що імітує крики різних хижих птахів, і тоді не встигнете озирнутися, як всі інші полетять з городу. А головна перевага таких пристроїв в тому, що вони працюють на батарейках. Тобто вам не доведеться постійно заряджати прилад, тим самим даючи шанс птахам-шкідникам повернутися.

  • Ультразвуковий відлякувач птахів

Птахи дуже бояться ультразвуку. Більше того, він також ефективний у боротьбі з мишами. Тому придбайте цей прилад, якщо шкідники вам вже набридли.

  • Бар'єр

Ще що відлякує птахів на городі - бар'єри. Можете натягнути сітку на городі або розставити шипи на парканах. Тоді ймовірність того, що птахи зіпсують ваш урожай різко знизиться.

  • Вода

Вода - це те, що бояться птахи. Встановіть на городі розприскувач води на великі відстані. З його допомогою захист від птахів на дачі вам гарантований.

Відлякувач птахів своїми руками - зробите за 5 хвилин

Якщо ви не знаєте, як відлякати птахів від полуниці та інших рослин, вам допоможе цей простий спосіб, для якого вам знадобиться тільки пляшка і палиця.

З пляшки вам потрібно зробити віяло. По діаметру виріжіть кілька дірок, а пластик закрутіть. На дні пляшки зробіть ще одну дірку і вставте туди палицю, що дістає до горловини. Коли на вулиці буде вітер, пляшка буде крутитися, що дозволить вам відлякувати птахів від врожаю.

Прислухаючись до цих порад, ви врятуєте свій город від птахів, які з радістю б поласували свіжими фруктами і овочами.

Вас також можуть зацікавити новини: