Як правильно садити горох у відкритий грунт - поради / depositphotos.com

Горох - невибаглива рослина, яка відмінно переносить холод, тому її можна сіяти в березні або квітні. До того ж, таку культуру зручно вирощувати і в горщиках на підвіконні, і в теплиці, і у відкритому грунті. УНІАН розповість, при якій температурі сіяти горох і як правильно це робити

Раніше ми говорили про те, як правильно садити огірки у відкритий грунт.

Коли можна сіяти горох - оптимальні терміни

Дачники починають сіяти культуру ранньою весною - весь квітень підходить для цього. Точний час залежить від температури грунту - він повинен прогрітися до +5-8 °С. Згідно з народними прикметами, найкращий час для посадки гороху - це період цвітіння мати-й-мачухи.

Відео дня

Що потрібно знати перед тим, як сіяти горох - головні правила

Насіння гороху знаходяться в стручках - їх називають бобами. Для посіву використовуються всього два види: цукровий і лущильний. Перший популярний навіть в консервації - він солодкий, їсти можна і боби, і стручки. Другий, навпаки, більш жорсткий - такі боби сушать, а потім застосовують для приготування супів і гарнірів.

Вибирати сорт гороху для посіву потрібно в залежності від терміну його дозрівання:

  • ранньостиглий - дозріває за 60 днів;
  • середньостиглий - за 70-75 днів;
  • пізньостиглий - можна збирати через 80 днів.

Для того, щоб культура росла швидко і густо, садити її потрібно на родючому грунті з низьким рівнем грунтових вод і показниками кислотності. Горох краще висаджувати на височинах або робити високі грядки. Картопля, томати, баклажани, кукурудза і кабачки - кращі попередники.

Як правильно садити насіння гороху - інструкція

Перед тим, як почати висаджувати боби, перевірте їх на відсутність слідів від комах. Далі потрібно замочити насіння на 12 годин і тільки тоді приступати до посіву. Можна висадити і сухим способом (без замочування), але тільки у вологий грунт.

У відкритий грунт горох висаджують за схемою:

  • посипати рядку 1 л деревної золи і щіпкою сечовини, внести компост;
  • розпушити і розрівняти землю;
  • зробити лунки по 3-4 см вглиб;
  • рясно полити водою;
  • розкласти боби в борозенки на відстані 5-6 см;
  • засипати грядку землею;
  • промульчувати грунт для збереження в ньому вологи.

Перші сходи ви побачите через 2-5 тижнів (в залежності від температури), але для повноцінного росту молодим рослинам потрібно не менше 20°C. В цілому, горох росте добре при будь-яких умовах, але все одно не забувайте поливати і підгодовувати культуру.

Вас також можуть зацікавити новини: