Коли і як садити капусту на розсаду - поради / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Якщо ви ніколи не вирощували розсаду капусти, то обов'язково спробуйте - цей метод дозволяє швидко отримати міцні саджанці, а потім пересадити їх у відкритий ґрунт. Це означає, що шикарний урожай капусти ви отримаєте значно раніше за тих людей, які сіють цю культуру відразу на грядку.

Коли сіяти капусту на розсаду у 2024 році - місячний календар

Важливо розуміти, що терміни висаджування капусти у відкритий ґрунт залежать не тільки від погодних умов, а й від сорту самого овоча. Це означає, що і розсаду можна вирощувати в різний час - наприклад, точно відомо, коли сіяти ранню капусту на розсаду - весь лютий і березень. А ось коли сіяти пізню капусту на розсаду - у другій половині квітня.

Місячний календар підказує, які дати будуть найбільш вдалими навесні 2024 року:

Відео дня
  • У березні - 18, 19 число.
  • У квітні - 10, 11, 14 число.

Як ми вже сказали, те, коли садити капусту на розсаду, залежить від її сорту - адже у відкритий ґрунт її теж доведеться переміщати в різний час (залежно від терміну дозрівання). Ранні сорти ростуть 50-60 днів, середньостиглі - 35-45 днів, а пізньостиглі - 30-40 днів.

Як сіяти капусту на розсаду - інструкція

Запам'ятайте, як посадити капусту на розсаду, щоб потім ви могли пересадити культуру в ґрунт без проблем. Правильна технологія гарантує здоров'я саджанців, а вам - відсутність будь-яких проблем з рослинами.

Для початку вам необхідно підготувати субстрат - придбати в магазині або приготувати самостійно. Можна змішати в рівних частинах торф, дернову землю і компост або зробити суміш із дернової землі і торфу в пропорції 1:1 з додаванням двох ложок попелу. Бажано завжди додавати мінеральні добрива для більш якісного росту розсади - вистачить однієї столової ложки на 1 кг землі.

Далі інструкція наступна:

  • взяти будь-яку ємність (можна пластикову) з дрібними отворами внизу;
  • у ґрунті зробити борозни глибиною до 1 см на відстані 3 см одна від одної;
  • посіяти насіння, злегка присипати ґрунтом і ущільнити руками;
  • попшикати ґрунт водою з пульверизатора, накрити плівкою;
  • поставити розсаду в тепле місце, де температура повітря перебуває в межах 25 градусів.

Якщо ви запам'ятаєте, як правильно сіяти насіння капусти на розсаду і суворо виконаєте інструкцію, то перші паростки побачите вже через тиждень. Щойно вони з'являться, потрібно зняти плівку і прибрати розсаду в інше місце з нижчою температурою - близько 15 градусів. Поливати капусту потрібно в міру висихання ґрунту - не допускати переливу, але й створювати посуху в стаканчиках. Оскільки розсада капусти потребує провітрювання, після поливу її можна виставляти на балкон, якщо на вулиці не холодно.

Вас також можуть зацікавити новини: