Розлучення завершує практично кожен другий шлюб / фото ua.depositphotos.com

За статистикою до 50% шлюбів в Україні закінчуються розлученням. Хоча кожні стосунки унікальні, несуть свої обставини та проблеми, розглянемо головні причини для розлучення, згідно зі статистикою.

Поширені причини розлучення у чоловіків і жінок в Україні

Згідно з соцопитуваннями, основною причиною розпаду сімей є ранні шлюби і вагітність. Молоді пари не хочуть і не готові розв'язувати конфлікти та суперечки, які виникли. Ситуацію погіршують невиправдані очікування.

До вагомих причин для розлучень входять алкогольна, наркотична та ігрова залежності. Коли один із подружжя зловживає, це тягне за собою грошові витрати, сварки і навіть насильство. З такими викликами складно впоратися навіть ідеальним стосункам.

Відео дня

Кохання, яке зводить разом людей, може також призвести до розбитих сердець. Особливо, коли воно на стороні. Зради часто є складовою болючих і гучних скандалів.

До поширених причин розлучення у жінок входить насильство. Зважаючи на різну фізіологію саме представниці прекрасної статі частіше страждають від агресивної поведінки другої половини. Сюди входять не тільки фізичне насильство, а й психологічне.

Фінансові та житлові проблеми хоч і посідають останнє місце в цьому антирейтингу, але все ж мають величезне значення. Злидні, неможливість забезпечити всі потреби та крихітне орендоване житло стрімко охолоджують запал чи не будь-якої пари. Лише одиниці здатні згуртуватися та подолати ці труднощі як команда. Проте частіше один із партнерів, який вносить більше, починає тиснути на другого.

Раніше УНІАН розповідав, що робити, якщо в тебе токсична дружба. Розібралися, від яких людей варто триматися подалі та завершити спілкування.

Вас також можуть зацікавити новини: