Ці поради допоможуть постояти за себе і донести свою точку зору будь-якому співрозмовнику/ фото ua.depositphotos.com

На Reddit з'явилося прохання від чоловіка, який влаштувався на нову роботу і сильно турбується через те, що не зможе за себе постояти. Він звик бути "тихонею" і кричить лише вдома, коли намагається привернути увагу дружини з дітьми. Тому він попросив, щоб користувачі поділилися лайфхаками для перемоги в суперечках без крику і скандалів.

Коментатори дали чоловікові 5 цінних порад. Вони допоможуть постояти за себе і донести свою точку зору будь-якому співрозмовнику.

Порада 1: просіть повторити питання

Користувачі відзначили, що якщо в розмові людина висуває дивні звинувачення або видає порцію брехні, її можна легко обрубати. Просто змусьте її повторити свої слова декілька разів. В результаті людина розгубиться і не буде розуміти, що відбувається.

Відео дня

"Нічого не викликає у людей настільки великого дискомфорту, як спокійне прохання повторити їхні слова тричі поспіль", - написав коментатор.

Порада 2: контролюйте свої емоції

Користувачі радять чоловікові і всім, хто хоче перемагати в суперечках, навчитися брати себе в руки. Не дозволяйте оточуючим змусити вас засумніватися в своїх силах. Крім цього, ніколи не забувайте, що ви - особистість.

"Зрозумійте, які ваші власні цінності і основні переконання, будьте більш впевнені у своїй думці і, як би важко це не було зараз, не думайте так сильно про те, що думають інші", - радить один з юзерів.

Порада 3: навчіться говорити "ні"

Часто трапляється так, що начальство або колеги намагаються "повісити" на людину зайві обов'язки. Користувачі передбачили таку ситуацію і радять чоловікові, який тільки починає працювати в новому колективі, одразу показати своє вміння говорити "ні".

"Відчуйте себе впевненим у собі генеральним директором, якому не потрібно ні від кого терпіти усе це л*йно. Ніяких криків, просте "ні". Якщо вони наполягають, нагадайте їм, що ваша відповідь все ще "ні". Ви нікому нічого не винні, і більшість цих людей нападають на вас просто тому, що знають, що ви здастеся. Будьте стійкими", - зазначив ще один коментатор.

Порада 4: ключ до успіху - тихий голос

Користувачі також радять відмовитися від крику і будь-яких спроб підвищувати голос, навіть якщо ви спілкуєтеся в галасливому приміщенні. Якщо ви будете говорити переконливо, але тихо, до вас почнуть прислухатися. Мало того, у суперечках це дуже злить тих, хто намагається вивести вас на емоції.

"Заспокойтеся. Якщо говорити тихіше, це розлютить розлючену людину, яка хоче конфронтації. Говоріть чітко і повільно. І зберігайте зоровий контакт. Перш за все, не бійтеся. Якщо ви не натрапили на грабіжника в провулку, для цього немає причин. Дихайте рівно і постарайтеся знизити частоту пульсу, уповільнити розумовий процес. За деякий час це стає другою натурою. І не бійтеся вдало підібраної лайки для акценту, такого ж низького і рівного тону, як і все інше", - радять коментатор.

Порада 5: навчіться вчасно замовкнути

Якщо в суперечці вас вперто не хочуть чути і нічого не допомагає, не витрачайте свої сили. Часом варто замовкнути і просто дати людині зрозуміти, що не хочете витрачати свій час на розмову з нею.

"Не потрібно підвищувати голос, щоб постояти за себе. Не говоріть занадто багато, не відповідайте на запитання, які вас не влаштовують. А мовчання - це неймовірна зброя проти людей, які вам не подобаються. Ви збентежите їх, не будучи грубими. Деяким людям ти подобаєшся, іншим ні. Навчіться не звертати уваги на це", - резюмував ще один користувач.

Нагадаємо, раніше в мережі назвали найсмішніші відповіді на дурне запитання "Коли у вас будуть діти?".

Вас також можуть зацікавити новини: