Фото інстаграм Еден Голан 

Представниця Ізраїлю на пісенному конкурсі Євробачення цього року Еден Голан, яка вже встигла потрапити у скандал через свій виступ в окупованому Криму, на грані дискваліфікації. Цього разу її конкурсна пісня ставить під загрозу виступ, адже в ній нібито знайшли політичний підтекст.

Як пишуть ЗМІ, багато артистів вже закликали Європейську мовну спілку не допускати до конкурсу Еден, адже назва пісні співачки "October rain", що в перекладі означає "Жовтневий дощ" наголошує на тому, що саме в жовтні стався терористичний напад ХАМАС та почалась війна в регіоні. Про це пише ізраїльське видання YNET.

Зараз текст пісні досі вивчають. Проте в ізраїльській мовній корпорації заявили, що не поступатимуться Європейській мовній спілці.

Відео дня

"Ізраїльська корпорація наполягає на своєму, зазначаючи, що не змінюватиме текст, попри наслідки", - зазначає видання.

Цікаво, що у Міністерстві культури та спорту Ізраїлю заявили, що у пісні "не бачать нічого політичного, в ній присутні нинішні почуття ізраїльського народу". Організатори "Євробачення" досі ведуть дискусію з ізраїльською стороною і поки не оголошують остаточне рішення щодо участі Еден у конкурсі.

Сама співачка не коментувала цю ситуацію. 

Нагадаємо, нещодавно німці розкритикували свого представника на "Євробаченні-2024".

Вас також можуть зацікавити новини: