Кадр з проекту "Інтернаціональний фронт" / прес-служба 2+2

Цього тижня на телеканалі 2+2 відбудеться декілька прем'єр, які має побачити кожен українець.

Вже 5 грудня о 16:50 відбудеться прем’єра документального проекту "Інтернаціональний фронт" про військовослужбовців ЗСУ різних національностей, які пліч-о-пліч з українцями воюють проти російської агресії. 

Від початку повномасштабної війни тисячі іноземних воїнів приїхали до України, щоб дати відсіч російським загарбникам. Наразі у лавах ЗСУ служать добровольці з 55 країн світу. Щодня вони виходять на надскладні спецзавдання, звільняють від росіян окуповані території і рятують життя українських військових на передовій. 

Автори проекту підготували сім ексклюзивних інтерв’ю з воїнами ЗСУ, більшість з яких родом із країн, які свого часу потерпали від агресії російської федерації. Тепер їхня мета – вибороти свободу України та захистити світ від держави-терористки. 

Один із героїв програми – Масі Найєм, військовослужбовець ЗСУ, відомий адвокат, громадський діяч і засновник юридичної компанії. Він народився в Афганістані, воював на сході України до повномасштабного вторгнення, а після 24-го лютого повернувся у військо. У червні 2022 року під час виконання бойового завдання Масі отримав важке поранення. 

"Я допускаю, що будуть наступні поранення. Але та плата, яку вже сплатив я і мої побратими, забороняє мені сумніватися, що ми на правильній стороні", – говорить Масі Найєм в інтерв’ю. 

Як починалась історія іноземних воїнів у лавах ЗСУ, чому вони вирішили залишити рідні домівки заради України, як вони долають психологічні травми та відновлюються після поранень, та що допомагає їм воювати другий рік поспіль й не здаватись – дізнавайтеся в "Інтернаціональному фронті". 

6 грудня о 21:50 на телеканалі 2+2 відбудеться прем’єра документального проекту "Форт Харків" про захист найбільшого прифронтового міста, яке, попри перевагу ворожих сил, постійні обстріли та бомбардування, змогло зірвати російський бліцкриг.

Документальний проект "Форт Харків" реконструює ключові події та бої за Харків у 2022 році, під час яких українцям вдалося зупинити наступ росіян і відтіснити вороже військо. Глядачі почують ексклюзивні коментарі захисників, активістів, волонтерів й цивільних про свій внесок в оборону міста, найдраматичніші моменти битв та особисту мотивацію боротися. 

"Насамперед мета нашого проєкту – розповісти світові про злочини російської армії й показати українських героїв, які самовіддано протистояли загарбникам, – коментують автори проекту. – Факти та історії, які нам вдалося зафіксувати під час зйомок, вкотре розвінчують кремлівський міф "Харків – це російське місто", який пропагандисти транслювали десятиліттями. На початку 2022 року Харків довів, що він є не просто українським містом, він є східним форпостом для всієї України". 

У чому феномен оборони Харкова, як українські військові розбивали колони російських окупантів, яку роль у захисті міста зіграли цивільні та на які подвиги довелося йти воїнам ЗСУ, щоб зупинити загарбників, – дізнавайтесь у документальному проекті "Форт Харків".

7 грудня о 19:00 телеканал 2+2 покаже документальний проект "Гострі ножі. Бородянка" про мешканців Бородянки, які від початку російського вторгнення стали на захист міста і практично голіруч чинили опір окупантам.

У лютому 2022 року через Бородянку пролягав основний шлях для наступу російського війська на столицю. У той час у місті не було підрозділу ЗСУ, тому довжелезні колони ворожої техніки зустріли кілька десятків місцевих добровольців, які без спецпідготовки, обмундирування й зброї дали окупантам перший бій. Зіштовхнувшись зі спротивом, росіяни почали вщент знищувати житлові будинки, направляючи на місто 500-кілограмові бомби. Та навіть опинившись в окупації, мешканці Бородянки не скорилися ворогу та продовжили боротьбу.  

Документальна програма "Гострі ножі. Бородянка" розкаже шокуючу історію міста-героя та його жителів, які не чекали війни, але були готові протистояти російській армії. Глядачі почують ексклюзивні інтерв’ю добровольців, військових і правоохоронців, які з перших днів, ризикуючи власним життям, вели партизанські дії у тилу ворога.  

Як жителі Бородянки зупиняли російські колони стрілецькою зброєю та коктейлями Молотова, навіщо загарбники намагалися зрівняти Бородянку із землею, як артист балету хору ім. Верьовки став на захист рідного міста, хто з добровольців навів український дрон на власний будинок, щоб знищити окупантів, та що доводилося переживати партизанам у полоні росіян – історії незламності у програмі "Гострі ножі. Бородянка".

Вас також можуть зацікавити новини: