Найближчі два-три роки гараж з графіті Бенксі залишатиметься на своєму місці / Скріншот

Житель британського міста Порт-Толбот Єн Льюїс продав колекціонеру Джону Брандлеру свій гараж, на якому британський художник Бенксі намалював своє графіті, за більше ніж 100 тисяч фунтів (приблизно $130 тис).

Читайте такожКартина Бенксі самознищилася відразу після її покупки за мільйон фунтів (фото, відео)

Про це повідомляє ВВС. Графіті з'явилося на стінах гаража за кілька днів до католицького Різдва. 19 грудня Бенксі підтвердив в Instagram справжність роботи. На одній стіні споруди зображено хлопчика, який ловить язиком сніжинки, але, зайшовши за ріг і глянувши на другу стіну, глядач розуміє, що це не сніг, а попіл.

Відео дня

Гараж довелося відгородити від туристів. За інформацією ВВС, від моменту появи графіті його побачило не менше ніж 20 тис. осіб.

Найближчі два три-роки гараж залишатиметься на своєму місці.

Експерти вважають Бенксі одним із найяскравіших представників сучасного стріт-арту. Його роботи мають соціальний та політичний контекст. Хто ховається за псевдонімом, достеменно невідомо. Британський діджей Goldie в одному з інтерв'ю обмовився, що художника звуть Роберт. ЗМІ припускають, що Бенксі може бути псевдонімом засновника групи Massive Attack Роберта Дель Ная.

. . . . Season's greetings . . .

Публікація від Banksy (@banksy)